miercuri, iunie 29, 2022
34.5 C
Craiova

Primăria Drobeta Turnu Severin face credit pentru extinderea rețelei de gaze

Primăria din Drobeta Turnu Severin va decide, în ședința de Consiliu Local de la finele acestei luni, să ia un credit bancar pentru extinderea rețelei de gaze din oraș. Este o propunere făcută chiar de primarul în funcție, Marius Screciu, care probabil mizează pe acest proiect pentru a-și asigura un nou mandat.

„Am luat această hotărâre după ce legislația a fost modificată și, prin Ordinul ANRE nr. 37/2019 și OUG nr. 57/2019, se permite unităților administrativ-teritoriale să finanțeze lucrările, pentru a devansa termenele de execuție.

Astfel, vom aduce rețeaua de alimentare cu gaze, până la limita de proprietate, pe cheltuiala municipalității, scutind severinenii de foarte multe cheltuieli pe care ar fi fost nevoiți să le suporte.

În această decizie m-am consultat, în ultimele luni, cu președinții și administratorii asociațiilor de proprietari din municipiu și cu severinenii, decizia unanimă fiind că cea mai bună soluție este renunțarea la contractele cu Serviciul Public de Alimentare cu Energie Termică (SPAET) și astfel fiecare severinean să-și poată administra propriul consum și confort casnic”, spune Screciu.

Peste 7 milioane de euro

Valoarea estimată ce ar trebui investită pentru a dezvolta rețeaua de distribuție gaze naturale pe raza municipiului Drobeta Turnu Severin este de 7.413.402 euro, fonduri pe care municipalitatea le va contracta printr-un împrumut.

Primarul spune că va recupera banii ulterior, de la concesionarul serviciului de distribuție a gazelor naturale, respectiv SC Mehedinți Gaz SA. „Preconizăm ca, astfel, în maximum doi ani să terminăm extinderea rețelei de gaze în tot municipiul și astfel să sporim gradul de confort al orașului și să sprijinim dezvoltarea economică accelerate”, mai punctează primarul.

Ultimele stiri

Florin Cîțu a demisionat de la conducerea Senatului

Florin Cîțu a demisionat în urmă cu scurt timp de la conducerea Senatului, au declarat pentru euroolteniainfo.com surse din...

Mai multe articole din aceeasi categorie