miercuri, decembrie 8, 2021
1 C
Craiova

Primăria Râmnicu Vâlcea a plantat 50 de magnolii

Aproape 50 de arbori de magnolie au început să fie plantaţi de către Pieţe Prest în mai multe zone din Râmnicu Vâlcea, în cadrul campaniei de primăvară.

Potrivit unui comunicat la municipalității, măsura face parte dintr-un program mai amplu care vizează, la jumătatea acestei luni, sădirea a peste 200 de copaci (tei, castani, arţari etc.), într-o acţiune în care vor fi implicaţi şi mai multe zeci de voluntari.

În ultima perioadă, Pieţe Prest a derulat o acţiune de toaletare a arborilor, inclusiv, acolo unde s-a impus, efectuarea unor tăieri de regenerare (aşa cum sunt definite în studiile de specialitate), menite să formeze o coroană mai stabilă şi compactă, care, în condiţii meteorologice extreme, tot mai frecvente în ultima perioadă, să nu conducă la distrugeri provocate de ruperea unor crengi sau dezrădăcinarea unor copaci. Astfel de tăieri de regenerare, care se fac în perioada de repaus vegetativ la fiecare 5-7 ani, au fost realizate şi în anii trecuţi în municipiu, arborii vizaţi având în prezent un debut ferm al viitoarelor coroane.

Ultimele stiri

MEDICINA DENTARĂ

MEDICINA DENTARĂ MEDICINA DENTARĂ Publicată de Euro Oltenia Info pe Miercuri, 8 decembrie 2021

Mai multe articole din aceeasi categorie