duminică, iulie 3, 2022
26.8 C
Craiova

Primăria Slatina începe campania de sterilizare a câinilor maidanezi

Primăria Municipiului Slatina în colaborare cu Serviciul public de gestionare a câinilor fără stăpân Slatina prin S.C. VETERINAR-SERV SRL, dr. Ion Bozgă, demarează campania gratuită de sterilizare a câinilor cu stăpân de rasă comună. Campania se derulează până la finalul anului 2020, notează Gazeta Oltului.
Sterilizarea se efectuează la Cabinetul Medical Veterinar SC VETERINAR-SERV SRL – dr. Ion Bozgă din b-ld. Nicolae Titulescu, bl.6, parter.
Programările se efectuează în baza unei cereri depusă la sediul Primăriei Slatina, str. M. Kogălniceanu, nr. 1 sau la sediul Serviciului public de gestionare a câinilor fără stăpân Slatina din str. Prunilor, nr. 8.

De ce trebuie să sterilizăm patrupedele?

În urma operației de sterilizare/castrare nu se mai nasc pui care să se alature populației de câini nedoriti.
„Prin aceasta intervenție ajutăm la reducerea numărului de câini eutanasiați, deoarece nu există suficiente adaposturi pentru toți.
 Un alt motiv este că o femelă sterilizată va trăi sănătoasă mai mult timp. Sterilizarea ajuta la prevenirea infecțiilor uterine și a cancerulului de sân, care este fatal în aproximativ 50% din cazuri la câini și 90% din cazuri la pisici. Sterilizarea animalulului înainte de primul ciclu menstrual îi oferă cea mai bună protectie împotriva acestor boli”, se arată în comunicatul aferent campaniei.

Agresivitate scazută

Unul dintre cele mai importante avantaje de comportament în urma castrării este acela ca, odată ajunse la maturitate animalele vor tinde să fie mai puțin agresive, atât față de alți câini masculi, cât și față de oameni. Efectul castrarii asupra scaderii agresivitatii depinde de vârsta la care se face. Cel mai indicat este ca interventia să aiba loc înainte ca puiul să împlineasca 1 an.
Costul sterilizarii este mult mai mic decat costul suportat pentru a avea grija de pui pana la oferirea spre adoptie. La care putem adauga costurile tratamentelor pentru un mascul care s-a ales cu răni.

Ultimele stiri

La mulți ani, Slatina ❗

Televiziunea Euro Oltenia Info a fost alături de slătineni la aniversarea celor 43 de ani de la trecerea orașului...

Mai multe articole din aceeasi categorie