sâmbătă, noiembrie 27, 2021
5.6 C
Craiova

Primăria Slatina lansează licitația pentru autobuze ecologice

Primăria Slatina a scos la licitație contractul privind achiziția de autobuze ecologice, investiție finanțată din fonduri europene.

Este vorba de achiziționarea a 10 autobuze electrice noi destinate transportului public urban de călători.

Contractul de finanțare din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional, a fost semnat anul trecut de primarul Slatinei, Emil Moț.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare de către autoritatea contractantă este data de 16 noiembrie 2020, anunță olt-alert.ro.

Ofertanții trebuie să demonstreze că au livrat, în ultimii 3 ani calculați retroactiv de la data-limită a depunerii ofertelor, produse similare din punct de vedere al complexității și/sau utilității cu cele care formează obiectul procedurii de atribuire, în valoare cumulată de minim 19.000.000 lei fără TVA, în cadrul a unul sau maxim trei contracte. Produsele trebuie să fi fost livrate şi, dacă este cazul, instalate, în ultimii 3 ani, calculați, de asemenea, prin raportarea la data limită de depunere a ofertelor, se arată în cerințele autorității contractante.

Contractul de finanțare a fost semnat de primarul Slatinei, Emil Moț, cu ADR Sud-Vest Oltenia în urmă cu aproape un an.

„În data de 27.11.2019 am semnat contractul de finanțare cu ADR Sud-Vest Oltenia pentru proiectul «Proiect integrat de modernizare a sistemului de transport public” cod SMIS 127369».

Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa 4, prioritatea de investiții 4e și are o valoare totală de 3,094,630.28 lei. Din această valoare, 2,968,313.56 lei reprezintă finanțare nerambursabilă din fonduri europene (FEDR) și buget de stat, iar 126,316.72 lei din bugetul local (contribuție proprie de 60,577.83 lei și 65,738.89 lei cheltuieli neeligibile)”, declara, anul trecut, Emil Moţ.

Prin acest proiect se vor realiza două componente. Este vorba, în primul rând, de un dispecerat pentru transportul public local care să integreze funcții precum monitorizarea parcului de vehicule, planificarea serviciilor de transport public, managementul acestuia și controlul vehiculelor de transport public, asigurarea infrastructurii de alimentare pentru vehiculele de transport public electrice.

În al doilea rând, vor fi amplasate mai multe stațiile de încărcare rapidă pentru autobuzele electrice. Acestea vor fi amplasate pe str. Mănăstirii, la capătul liniei 5, pe str. Primăverii, la Liceul cu Program Sportiv, pe traseul liniei 3, și pe str. Ec. Teodoroiu, aproape de Piața Steaua.

„Prin acest proiect se va asigura promovarea mobilității urbane durabile prin crearea atractivității transportului public local și creșterea numărului de utilizatori ai acestui mod de transport, prin prioritizarea transportului de călători, scăderea utilizării autovehiculelor proprii și implementarea unui sistem complex care să vină în sprijinul reducerii emisiilor de CO2 în Municipiul Slatina”, a mai spus primarul Emil Moț.

Ultimele stiri

Ambasadorul Italiei a vizitat fabrica Pirelli din Slatina

ES Alfredo Durante Mangoni, ambasadorul Italiei la București, s-a aflat astăzi, pentru scurt timp, la Slatina. El a vizitat...

Mai multe articole din aceeasi categorie