joi, ianuarie 27, 2022
-3.1 C
Craiova

Primăria Slatina montează dispozitive cu soluții dezinfectante la intrările blocurilor

Primarul Slatinei, Emil Moț, a anunțat că se vor monta, de azi, dispozitive cu soluții dezinfectante la toate intrările blocurilor.

El a făcut publică această măsură și a însoțit-o de o serie de critici la adresa Guvernului.

„Publicarea în Monitorul Oficial a OM nr. 4/2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19, autoritățile publice locale au obligația de a asigura începând din 31 martie 2020, montarea de dispozitive cu soluții dezinfectante la toate intrările blocurilor de locuințe situate pe raza unității administrativ-teritoriale, emisa de Guvernul Romaniei în data 30 martie 2020, cu o zi înainte de termen;


– Fără a oferi un minim de norme legale sau măcar o derogare de la Legea Achizițiilor Publice, se aruncă în sarcina Administrațiilor Publice Locale ceea ce Guvernul PNL ar fi trebuit să prevadă și să pregătească la nivel de achiziție.

– Procesul de identificare al entităților comerciale care să furnizeze, la acest moment, dispozitive și soluții dezinfectante a fost îngreunat atât de faptul ca la nivel național, stocurile maxime disponibile la momentul publicării nu erau suficiente să asigure nevoile a cca 10 milioane de oameni care reprezintă populația din mediul urban al României cât și de faptul că din totalul stocurilor disponibile de soluții dezinfectant ajung cu prioritate către unitățile medicale și abia ulterior către unitățile administrativ teritoriale.

Cu toate acestea, vă aducem la cunoștință faptul că Primăria Municipiul Slatina a depus toate eforturile necesare astfel încât, începând de mâine, se vor desfășura acțiunile cu privire la montarea de dispozitive cu soluții dezinfectante la toate intrările blocurilor de locuințe situate pe întreaga rază a municipiului nostru, respectiv peste 1400 de scări.

De asemenea, vă asigurăm asupra faptului că vom continua acțiunile de dezinfecție a spațiilor comune din interiorul blocurilor de locuit, precum și spălarea tuturor străzilor și a trotuarelor de pe raza orașului nostru, pe întreaga perioadă a stării de urgență”, anunță Emil Moț.

„Verificat” de Opoziție

Cu toată pandemia, Opoziția primarului, adică cei de la PNL, e atentă la măsurile pe care acesta le ia. Echipa adversarilor urmărește dacă Emil Moț își face treaba. Prin vocea fostului candidat la Primărie, Mario de Mezzo, rămas acum în echipa actualului candidat, Liviu Voiculescu, slătinenii sunt întrebați dacă au dezinfectant în scările blocurilor.

„Ordonanța militară numărul 4 obligă primăriile ca, începând de azi, să pună la toate intrările blocurilor de locuințe dispozitive cu soluții dezinfectante.

Sănătatea noastră, a slătinenilor, e importantă. De aceea, vă întreb:
1. La dvs. la scară s-au montat dezinfectanţi?
2. S-a făcut igienizare în cartier, pe străzi, pe alei şi pe bănci?
3. Ce măsuri credeţi că ar trebui luate pentru a ne proteja de infectarea cu COVID-19?

Este o perioadă grea pentru toţi, o perioadă în care fiecare dintre noi trebuie să se preocupe de sănătatea proprie şi de siguranţa celor din jur. Autorităţile trebuie să asigure toate materialele şi echipamentele necesare pentru a stopa răspândirea virusului, iar cetăţenii trebuie să se asigure că nu contribuie la extinderea epidemiei. Staţi acasă! Să fim împreună, dar fiecare separat, în propria locuinţă. Doar aşa vom învinge!”, scrie Mario de Mezzo.

Liviu Voiculescu, poză cu Florin Homorean: „O discuție de la primar la prefect”

În acest timp, candidatul PNL la Primăria Slatina nu stă nici el degeaba. Liviu Voiculescu transmite celor care îl urmăresc online că a conceput un plan de măsuri pentru cetățeni, una dintre acestea fiind scutirea de la plata apei menajere și contribuția la asociație pe perioada stării de urgență. De asemenea, Voiculescu a postat și o fotografie cu prefectul Florin Homorean, însoțită de textul:

„PE BARICADE!!!
Alături de Prefectul județului Olt, Florin Homorean, aflat zilnic câte 14-18 ore în slujba oltenilor.
Am discutat chestiuni punctuale legate de epidemia de coronavirus de la nivelul județului Olt și municipiului Slatina.
O discuție de la primar la prefect”.

Ultimele stiri

VIDEO. Liderul Sindicatului „Aluministul” explică situația de la ALRO Slatina

Constantin Popescu, liderul Sindicatului „Aluministul” din ALRO Slatina a explicat, în cadrul emisiunii „Rațional”, ce se întâmplă la ALRO. https://www.youtube.com/watch?v=U6GOcORynUY

Mai multe articole din aceeasi categorie