marți, martie 2, 2021
12.9 C
Craiova

Primarul din Filiași, ales cu 88%, a rămas fără mandat. „Nu-mi convine, dar accept”

Primarul din Filiaşi, Costeluș Gheorghe Ilie, a rămas fără mandat, deşi a câştigat alegerile locale cu peste 88 la sută din voturi. Motivul este o decizie definitivă de incompatibilitate a instanţei.

Potrivit Agenţiei Naţionale de Integritate, Gheorghe Ilie s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 16 iulie 2012 – 27 septembrie 2013, întrucât a deţinut simultan funcţiile de viceprimar şi membru în Consiliul de Administraţie al Liceului Tehnologic „Dimitrie Filişanu“ din Filiaşi.

În 2016, el a devenit primar al localităţii. La alegerile din 27 septembrie 2020 a câştigat un nou mandat de primar, obţinând 88,76% din voturi.

Oamenii sunt supărați și vor să facă ceva

Contactat de euroolteniainfo.com, Ilie a confirmat situația și a spus că nu are încotro. „Îmi convine, nu-mi convine, trebuie să accept. Este o decizie a instanței supreme. Avocatul meu a ridicat o excepție de neconstituționalitate și în mod normal ar fi trebuit așteptat până la hotărârea Curții Constituționale. Dar așa… Prefectura va emite ordinal de încetare a mandatului. Și dacă judecătorii Curții îmi dau dreptate, voi primi salariul pentru perioada aceasta, dar nu și funcția. E un fel de câștig care nu mă ajută…”, ne-a declarat Gheorghe Ilie. El a spus că oamenii din Filiași sunt supărați și chiar a auzit că vor să organizeze o acțiune, să protesteze într-un fel, dar el vrea să îi sfăturiască să nu facă asta. „Vă dați seama, e pandemie, nu poți să permiți adunări de niciun fel. Știu că sunt supărați, dar asta e situația”, ne-a mai spus Ilie.

Ultimele stiri

PSD Olt: „O nouă dictatură se instaurează în România”

Parlamentarii PSD s-au supărat că amendamentele depuse la legea bugetului au fost respinse, prin urmare spun că guvernul conduce...

Mai multe articole din aceeasi categorie