sâmbătă, aprilie 17, 2021
2.2 C
Craiova

Primarul din Târgu Jiu, la un pas de bătaie cu fostul șef al IPJ Gorj

S-au încins spiritele ieri seară la Târgu Jiu, în primele minute ale campaniei electorale pentru alegerile locale. Echipele de susținători adunate la locul de afișaj electoral din centrul municipiului au asistat la un schimb dur de replici între primarul în funcție, liberalul Marcel Romanescu, și Viorel Salvador Caragea, fostul șef al Inspectoratului de Poliție Gorj și candidat din partea PER la funcția de primar. Scena este filmată de televiziunea locală TV Sud și arată că Marcel Romanescu e la un pas să îl lovească pe Caragea, dar e ținut de colegii de echipă.

„Dacă îi dădeam una, asculta la icoane!”

Contactat de euroolteniainfo.com, Salvador Caragea spune că nu e prima dată când primarul reacționează așa, „deși se dă elevat”.

„Să vă spun cum a fost. Ei făceau poze pe scări la teatru. Romanescu s-a desprins de ei și s-a dus la cei de la ADN, care sunt tot de-ai lui. Și unul dintre indivizii din grupul lui, Fiu Claudiu, care nu are nici liceu și se laudă că e mare șmecher la pescari dar eu nu l-am văzut vreodată în asociație – și care e cercetat de poliție pentru sechestrare – se tot lega de mine. Eu vorbeam cu niște doamne. Se și vede pe filmare. Și  tot zicea că mi-a dat cineva cu lopata în cap la Sibiu, de-aia sunt așa, că mă bagă la pușcărie… Și i-am zis Du-te tu prima dată, cu Romanescu al tău! Filmarea e mai lungă, au pus băieții ăia doar o parte, că e filmarea lor. El mă mai injură… Dar eu nu mă sperii de acest individ Romanescu care zice că e cadru didactic. El are în jurul lui numai interlopi, numai smardoi. Ați văzut că mă împinge și nici nu mă mișc. Am 110 kile. Mi-era frică că dacă scot mâna din buzunar și îi dau una, asculta la icoane”, povestește Caragea.

Mama primarului, subiect delicat

Marcel Romanescu îi reproșează lui Caragea faptul că s-a legat de mama lui.

Caragea explică: „El cu fratele lui au combinațiile pe numele lui maică-sa. Și zice că a făcut miliarde din cireșe. Ce cireșe s-au făcut, că nu s-au făcut! Au vândut cozi de cireșe pentru ceai? Au vândut frunze? Eu nu am făcut-o hoață, am zis că e miliardară. A vândut un teren unei biserici, apoi el ca primar dă bani la acea biserică. Nu vi se pare cam ciudat? Biserica tocmai acel teren al mamei lui să îl cumpere! I-am zis să îi dea Dumnezeu după suflet, atât. Dar acesta e limbajul unuia care se dă elevat…”, spune Caragea.

Ei sunt imaginea Târgu Jiului

Jurnaliștii din Gorj care au postat filmarea se declară total dezamăgiți de atitudinea celor doi politicieni.

„Romanescu și Caragea. Unul e cadru didactic universitar, dar vorbește ca ultimul birjar. Celălalt a fost comandant în poliție, dar se manifestă mai vulgar decât viețașii.

Toți suntem vinovați pentru că ăștia pe care-i vedem aici, mai jos, au ajuns să conducă Târgu Jiul, să țină lecții în spațiul public și să decidă pentru fiecare dintre noi”, au scris ei pe pagina de Facebook.

Ciprian Florescu, PSD: „Lumea vede încet-încet adevărata față a lui Romanescu”

Candidatul PSD la Primăria Târgu Jiu, Ciprian Florescu, spune că atât Marcel Romanescu, cât și Salvador Caragea sunt „doi bufoni”.

„Aceștia sunt oamenii care vor să conducă un oraș. Oameni cu atitudine de interlopi, fără nicio treabă cu administrația. Și eu am fost provocat, dar ignor. Cei doi sunt înconjurați de interlopi! Amândoi. Consilierii lui Romanescu sunt din zona cenușie a orașului. Lumea vede încet-încet adevărata față a lui Marcel Romanescu. Această atitudine de violență fizică și verbală nu-și are locul într-o funcție de acest gen”, a declarat Florescu pentru euroolteniainfo.com.

Dan Vîlceanu: „A fost o instigare”

Pe de altă parte, însă, șeful PNL Gorj, Dan Vîlceanu, vorbește despre premeditare. „A fost o instigare și un scenariu pus la cale. În momentul în care domnul Caragea a început să strige după domnul Romanescu, o altă persoană deja filma cu telefonul. Persoana respectivă este o persoană recunoscută ca fiind apropiată de patronul unei televiziuni locale care de la momentul câștigării mandatului are o politică editorială anti-Romanescu”, ne-a declarat senatorul liberal, șef pe linie de partid al primarului în funcție.

Marcel Romanescu nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere.

Filmarea postată de Tv Sud:

Ultimele stiri

Ajutor de stat pentru viticultori: 500 de euro pe hectar

Președintele Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților, Adrian Chesnoiu (PSD Olt), a anunțat că a fost aprobată în plen...

Mai multe articole din aceeasi categorie