Primul interviu cu noul subprefect de Olt: „Am fost propus, nu impus”

octavian olteanu

Octavian Olteanu, funcționar în Primăria Balș, a devenit subprefect de Olt, la recomandarea primarului din Balș, Mădălin Teodosescu. Eurolteniainfo.com a obținut câteva răspunsuri de la Octavian Olteanu, personaj de altfel extrem de discret în relația cu presa.

Întrebare: Descrieți-ne pe scurt activitatea dumneavostră profesională de până acum.

Octavian Olteanu: După absolvirea Facultății de Științe Economice din Craiova, în 1997, m-am angajat la Primăria Balș, județul Olt. În  această perioadă de aproape 23 de ani, am avut o paletă destul de largă de activități: buget-contabilitate, salarizare, resurse umane, achiziții publice, în prezent fiind consilier superior în cadrul Compartimentului Control Intern. De asemenea, de-a lungul acestei perioade, am fost si manager de proiecte locale cu finanțări europene,  am participat la peste 15 cursuri de perfecționare a activității profesionale și, în 2005, am obținut și o diplomă de master în domeniul capacității administrative și acquis-ului comunitar.

Întrebare: Cum vedeți diferența dintre un for legislativ local, cum e primăria, și unul executiv, cum e prefectura?

Octavian Olteanu: În opinia mea, chiar dacă activitățile desfășurate la cele două nivele de administrație sunt diferite, importante sunt principiile pe care se bazează administrația publică în general, acestea fiind aceleași. Eu cred cu tărie în aceste principii și mă refer la: legalitate, egalitate, nediscriminare, deschidere și transparență, satisfacerea nevoilor cetățenilor, eficiență și eficacitate.

Întrebare: Care vor fi atributiile dvs in cadrul Prefecturii?

Octavian Olteanu: Conform reglementărilor în vigoare, atribuțiile subprefecților sunt stabilite prin ordin al prefectului și se referă în principal la punerea în practică a politicilor și strategiilor guvernamentale, la conducerea serviciilor deconcentrate, la verificarea legalității actelor autorităților publice locale, la atribuții în domeniul situațiilor de urgență, la atribuții de îndrumare și susținere a serviciilor deconcentrate și administrațiile publice locale din județ.

Întrebare: V-ati dorit o astfel de poziție, având în vedere că volumul de muncă și de răspundere sunt mai mari?

Octavian Olteanu: Trebuie să recunosc că este o onoare și, în același timp, o provocare profesională deosebită numirea în această funcție, iar dezvoltarea carierei profesionale cred că este o motivație a oricărei persoane. Sunt conștient că responsabilitățile sunt mai mari.

Întrebare: Presa notează că „primarul liberal din Balș și-a impus omul la Prefectură”. Cum comentați?

Octavian Olteanu: Tot ce pot eu să vă spun este că am fost propus de primarul orașului Balș, dl Mădălin Teodosescu și, în niciun caz, “impus”.

Numirea, anunțată de Guvern

Numirea lui Octavian Olteanu a fost anunțată joi seară, după ședința de Guvern. El va lucra cu prefectul Florin Homorean, și de cel de-al doilea subprefect, Nicolae Hristescu, susţinut de ALDE.

Articole asemanatoare