miercuri, iunie 29, 2022
32.3 C
Craiova

Prioritățile lui Adrian Chesnoiu, noul ministru al Agriculturii: satul românesc, hrana, fermierii

Noul ministru al Agriculturii, social-democratul Adrian Chesnoiu, a anunțat că este onorat de încrederea colegilor și precizează că Agricultura este un sector strategic.

„România are nevoie de stabilitate şi de responsabilitate în actul de guvernare!

După o perioadă lungă, într-un moment extrem de dificil pentru noi toți, suntem în situația de a privi cu încredere spre viitor.

Dincolo de divergențe doctrinare sau de opinii personale, interesul național a devenit cu adevărat o prioritate.

România și românii au nevoie de unitatea forțelor politice, de valorificarea ideilor bune și de implicarea tuturor pentru relansarea economică, revenirea la o normalitate socială pe care toți românii o așteaptă.

Cred că formula guvernamentală la care am ajuns în urma negocierilor cu PNL și UDMR este o dovadă de înțelepciune și echilibru politic, pe care le așteptam demult.

Vremea vorbelor a trecut, suntem în fața provocărilor, cu o istorie tristă a ultimilor doi ani, și cu un popor plin de așteptări și dornic de liniște.

Este momentul faptelor, al relansării economice și al stabilității.

Mă onorează încrederea colegilor mei care au văzut în mine omul potrivit să aduc încredere, stabilitate și predictibilitate într-un sector strategic – Agricultura, cel care asigură securitatea hranei populației.

În perioade de criză, aceasta este una din prioritățile oricărei guvernări.

Programul Partidului Social Democrat, pentru agricultură, vine cu măsuri economice și legislative care să asigure creșterea competitivității, productivității și performanței, în vederea securizării alimentare a populației.

Un program realist, rezultat nu doar al experienței noastre de guvernare, ci în special prin consultarea cu reprezentanții fermierilor și federațiile din industria alimentară, cei care cunosc cel mai bine realitățile din agricultură.

Rămân lângă ei, un partener deschis de dialog, de consultare, cu respect pentru truda lor, pentru perseverența de a nu renunța în favoarea unor munci mai lesne de făcut.

Sintetizând, le propunem românilor un set de politici agricole prin care să asigurăm stabilitatea, dezvoltarea și sustenabilitatea sectorului agro-alimentar:

  • Venituri sigure pentru fermieri
  • Investiții durabile în satul românesc,
  • Hrană proaspătă, de calitate și la prețuri rezonabile,
  • Stabilitatea a sute de mii de locuri de muncă în agricultură și industria alimentară”.

 

Ultimele stiri

Florin Cîțu a demisionat de la conducerea Senatului

Florin Cîțu a demisionat în urmă cu scurt timp de la conducerea Senatului, au declarat pentru euroolteniainfo.com surse din...

Mai multe articole din aceeasi categorie