joi, ianuarie 21, 2021
5.8 C
Craiova

Pro România Gorj are alt candidat la Primărie: au renunțat la cumnatul lui Dan Vîlceanu!

Pro România Gorj face o mutare de ultim moment și anunță că vor intra în lupta electorală pentru câștigarea Primăriei Târgu Jiu cu un nou candidat. Este vorba de fostul rector al Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu, Luminița Popescu. Deși liderul Pro România Gorj ținea la candidatul vehiculat până acum – Gabriel Coica – a trebuit să se supună deciziei colegilor de partid, care nu l-au vrut. Cel mai probabil, argumentul decisiv a fost legătura de rudenie prin alianță între Coica și președintele PNL și senator de Gorj Dan Vîlceanu, cei doi fiind cumnați.

Singura femeie candidat, până acum

În aceste condiții, Pro România se va prezenta în fața alegătorilor cu singurul candidat – femeie. Luminița Popescu a fost, între 2014 și 2017, rector al Universității din Târgu Jiu, poziție ce i-a asigurat atât notorietatea, cât și respectul cetățenilor sau cel puțin a unei părți dintre aceștia. Nu a mai făcut politică, are 50 de ani, e căsătorită și are un copil. Cariera sa profesională este însă una de excepție – este ca formare inginer și a brevetat mai multe invenții, pentru două dintre ele obținând chiar medalie de aur și de argint (cea de aur pentru: Procedeu de obţinere a betoanelor termoizolatoare pe bază de cenuşă grea de termocentrală).

Luminița Popescu mai este autor a nenumărate studii, cărți, lucrări de cercetare sau articole științifice. Este profesor universitar cu activitate neîntreruptă de 27 de ani.

Un candidat cu stare

Luminița Popescu a agonisit de-a lungul carierei sale mai multe case și terenuri, atât în Târgu Jiu, cât și în București sau în Runcu (unde are două bucăți de pământ moștenite). Alături de soțul său., care lucrează la Oficiul Județean de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit, are trei mașini – 2 marca BMW și un Audi – precum și conturi în bănci de câteva zeci de mii de lei.

Luminița Popescu: E un moment unic în politica românească

În urmă cu scurt timp, cei de la Pro România Gorj au susținut o conferință de presă în care au prezentat-o și pe Luminița Popescu. Ea și-a început discursul cu precizarea că e un moment unic în politica românească: „un candidat (Gabriel Coica) s-a autoevaluat și a spus că e pregătit să renunțe pentru o soluție mai bună. Nu cred că în politica românească mai găsim astfel de oameni”.

Un ideal pentru oraș

„Nu mă voi transforma peste noapte în om politic. Privesc lucrurile de la cauză la efect, nu voi negocia viitorul orașului și nici achizțiile. Nu mă interesează cine va face lucrări, atâta vreme cât atribuirea se va face corect. Pro România mi-a dat mână liberă să aleg oamenii cu care vreau să lucrez. Dacă vom termina cu toate văicăreile, că nu avem de unde să alegem, că orașul moare… dacă vom continua așa nu vom face nimic, vom fi și peste 10 ani în aceeași situație sau mai rău. Școala m-a învățat ceva: dacă vrei să dezvolți ceva, trebuie să ai un proiect pe termen lung. Dar nu un proiect cu teme mici, cu sensuri giratorii sau trafic. Trebuie să ai o viziune, să poți să proiectezi un ideal al acestui oraș”, a spus Luminița Popescu în primul său discurs de candidat.

Ultimele stiri

Raluca Turcan începe verificarea ajutoarelor sociale

Ministerul Muncii pregăteşte evaluarea ajutoarelor sociale, ministrul Raluca Turcan precizând că vor fi identificaţi beneficiarii de ajutoare care se...

Mai multe articole din aceeasi categorie