Procesul in care se judeca apelul lui Darius Valcov a inceput cu o amanare de doua luni! Unul din motive a fost acela ca fostul primar al Slatinei nu are inca un avocat!

Judecarea apelului lui Darius Valcov a inceput la Inalta Curte de Casatie si Justitie cu o amanare de doua luni! Acest apel vine dupa ce in prima instanta fostul primar al Slatinei a fost condamnat la 8 ani si jumatate de inchisoare cu executare pentru trafic de influenta si spalare de bani.

Procesul a fost amanat aproape doua luni, pentru data de 11 iunie. Amanarea a fost solicitata de mai multi inculpati din dosar, inclusiv de fostul ministru care a cerut termen pentru angajarea unui avocat.

Presedintele completului a anuntat in sala de judecata ca este singurul termen pe care instanta il acorda pentru lipsa de aparare si angajarea unui avocat.

“Pana la urmatorul termen, sa depuneti motivele de apel. Daca exista cereri de probatorii, sa le depuneti pana la termen urmator. Sa va exprimati optiunea daca vreti sa fiti audiati in acest caz”, a spus magistratul avocatilor si celorlalti inculpati din dosar care au fost prezenti in sala de judecata.

Motivarea primei sentinte a durat un an

Decizia de condamnare in acest dosar a fost data in februarie 2018, insa cei trei judecatori ai completului au intarziat un an redactarea motivarii sentintei.

In acelasi dosar, Minel Prina, fost primar la Slatina, a fost condamnat la 4 ani si sase luni de inchisoare cu executare, iar Lucian Petrut Susala, fost sofer al lui Darius Valcov, a primit 2 ani cu suspendare, cu un termen de supraveghere de 5 ani.

De asemenea, Petre Bogdan Timofte a fost condamnat la 3 ani cu executare, iar Constantin Tomescu a primit 3 ani si 6 luni cu executare.

Decizia a fost atacata atat de catre DNA, cat si de Valcov si ceilalti inculpati.

Articole asemanatoare

Lasa un comentariu