sâmbătă, august 13, 2022
21.2 C
Craiova

Procuror candidat la șefia DNA: „Propun intrarea pe ușa din spate”

Procurorul Crin Nicu Bologa, unul dintre cei cinci candidați la funcția de procurer șef al DNA, a susținut azi interviul, la Ministerul Justiției. El a declarat că va propune o intrare pe ușa din spate pentru persoanele citate la instituție și care nu vor să fie expuse.

 „S-au plâns foarte multe din persoanele cercetate că au fost linşate mediatic prin intrarea pe uşa principală a Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Persoanele arestate aduse la DNA pot intra la sediul central pe uşa din spate şi, punctual, la fiecare serviciu teritorial va trebui găsită o soluţie”, a declarat el în fața comisiei, în interviul transmis live de minister.

„Apare ca și cum ești condamnat dinainte”

„În foarte multe cazuri expunerea mediatică le aparţine şi inculpaţilor, ca şi avocaţilor acestora, şi atunci va trebui identificată această posibilitate la care pot apela în momentul în care vor fi citaţi şi nu vor să fie expuşi public, ştiind faptul că în faţă la DNA sunt permanent televiziunile şi ziariştii, o cale de acces prin spatele instituţiei, să fie accesul cu maşina acolo, sigur, sub controlul pazei, astfel încât să nu fie expuşi public şi să nu mai apară ca şi cum DNA ar condamna dinainte oamenii şi ar linşa mediatic înainte de a fi judecaţi şi condamnaţi”, a declarat Bologa.

Susține suportul informativ al procurorilor

Procurorul Crin-Nicu Bologa este adjunct la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj. A fost cel mai tânăr șef al unui serviciu teritorial al DNA, respectiv DNA Cluj, pe care l-a condus când avea 33 de ani, în 2005. Adevărul.ro notează că procurorul Crin Bologa a reacţionat de mai multe ori pe seama unor subiecte ce au vizat în mod direct activitatea în domeniul justiției. El a spus despre modificarea legilor justiţiei că sunt „o agresiune asupra posibilităţii procurorilor de a-şi face datoria”, iar după pierderea sprijinului informativ pe care procurorii îl primeau de la Direcţia Generală de Protecţie Internă, respectiv SRI, el a spus: „Nu cred că există undeva în lume vreo unitate de minister public, de parchet, care să nu aibă suport informativ şi să nu aibă mijloacele tehnice pentru a-şi face treaba”.

La șefia DNA candidează cinci procurori: Mariana Alexandru, Călin Nistor, Camelia Elena Grecu, Crin-Nicu Bologa și Ionuț Botnaru. Rezultatele vor fi făcute publice pe 21 ianuarie.

Sursa foto: Graiul Sălajului

Ultimele stiri

20 de trenuri electrice vor circula în România. Craiova este inclusă în rute

Autoritatea pentru Reformă Feroviară anunță, joi, deschiderea seriei achizițiilor de material rulant prin Planul Național de Redresare și Reziliență...

Mai multe articole din aceeasi categorie