sâmbătă, august 13, 2022
21.2 C
Craiova

Procurorii DNA au descins la Ministerul Transporturilor: Un director și mai mulți angajați, arestați la domiciliu

Descinderi ale procurorilor anticorupție la Ministerul Transporturilor. Marți dimineață, DNA a vizat sediul MT și alte 20 de locații din Ilfov, București și Constanța. S-au efectuat percheziții într-un dosar de trafic de influență, spălare de bani și constituire de grup infracțional. Unul dintre directori și patru angajați au fost reținuți. Judecătorii Tribunalului Constanța au decis măsura arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile pentru toți cei 5 inculpați din dosarul instrumentat de DNA Constanța.

Vizați de ancheta în acest caz sunt cei de la Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare (ARSVOM). Acest organism funcționează în cadrul Ministerului Transportului.

Procurorii arată că directorul ARSVOM și câțiva angajați s-au constituit într-un grup infracțional. Ei au achiziționat patru nave, în valoare de 85 de milioane de lei, de la o societate care, la rândul ei, cumpăra navele prin intermediul unor firme de apartament ce aveau activitate derizorie și doar câțiva angajați.

Este vorba de Daniel Manole (director general al ARSVOM), Petru Ogrinji (administratorul firmei SC Suszi SRL care a livrat navele Ministerului Transporturilor), Cristian Antohi (administratorul SC Tehnorex International SRL, una dintre firmele acuzate de spălare de bani), Valeriu Iorga (administratorul SC Blue Line SRL, o altă firmă acuzată de spălare de bani) și Ion Macovei (SC Concif Baza de Aprovizionare SRL, a treia firmă de apartament, la rândul ei intermediară a tranzacțiilor).

Pentru contribuția sa, Manole Daniel ar fi fost recompensat cu un procent de aproximativ 3% (cca. 2.000.000 lei) din sumele plătite de A.R.S.V.O.M. către societatea care a livrat navele.

Ultimele stiri

20 de trenuri electrice vor circula în România. Craiova este inclusă în rute

Autoritatea pentru Reformă Feroviară anunță, joi, deschiderea seriei achizițiilor de material rulant prin Planul Național de Redresare și Reziliență...

Mai multe articole din aceeasi categorie