sâmbătă, octombrie 16, 2021
10.3 C
Craiova

Procurorul general al Republicii Moldova a fost reținut

Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, care urmează a fi cercetat penal într-un dosar de corupţie şi abuz în serviciu, a fost reţinut marţi seara chiar în clădirea procuraturii unde se pregătea să ţină un briefing, informează Radio Chişinău.

Alexandr Stoianoglo va fi plasat în arest preventiv pentru 72 de ore. În timpul reţinerii, el a declarat că aceste acţiuni reprezintă „o răzbunare a preşedintelui” şi „revenirea la stat capturat”.

Potrivit unor imagini video difuzate în presă, mascaţii de la Serviciul de Informaţii şi Securitate au descins în clădirea Procuraturii unde au efectuat percheziţii. Dosarul a fost iniţiat de un procuror anticorupţie desemnat de Consiliul Superior al Procurorilor după examinarea sesizării deputatului PAS, Lilian Carp.

Lui Alexandr Stoianoglo i se incriminează, între altele, că ar fi semnat acte care au facilitat spălările de bani în dosarul Laundromatul rusesc şi că l-a achitat în dosarul fraudei bancare pe controversatul om de afaceri Veaceslav Platon.

Ministrul Justiției din Republica Moldova, Sergiu Litvinenco, a anunțat marți după-amiază că procurorul general al Republicii Moldova, Alexandr Stoianoglo, a fost suspendat din funcție și că este urmărit penal în urma unei sesizări depuse de deputatul PAS, Lilian Carp.

„Acum câteva minute în urmă am fost informat prin e-mail că procurorul desemnat astăzi de CSP pentru analizarea sesizării lui Lilian Carp a decis pornirea urmăririi penale împotriva Procurorului General, Alexandr Stoianoglo”, a declarat Litvinenco.

Pe perioada cercetărilor, Stoianoglo va avea drepturile suspendate ce derivă din funcția sa. De asemenea, adjuncții săi vor fi suspendați.

 

Ultimele stiri

Cea mai mare infrastructură de Inteligență Artificială se construiește lângă Craiova

Cel mai mare centru de date din Europa centrală și de sud-est se construiește lângă Craiova, în comuna Mischii....

Mai multe articole din aceeasi categorie