luni, iunie 24, 2024
28.4 C
Craiova

Procurorul general amână semnarea rechizitoriului în dosarul Caracal

Procurorul general, Bogdan Licu, amână semnarea rechizitoriului în dosarul Caracal. El a dispus formarea unei comisii care să analizeze dosarul. Informația a fost făcută publică de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Procurorul general care va semna rechizitoriul nu va fi Bogdan Licu.

În zilele de 14 și 15 ianuarie, vor avea loc interviurile pentru candidații la funcția de procuror general. Bogdan Licu nu figurează printre cei opt procurori înscriși în concurs. Lista și biografiile celor opt o găsiți pe site-ul nostru.

Rechizitoriul va fi semnat după verificările comisiei.

DIICOT a trimis dosarul și rechizitoriul la Parchetul General. Documentele urmează să fie verificate din punct de vedere al legalității.

„În cursul zilei de azi, 13 ianuarie 2020, Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (D.I.I.C.O.T.) a transmis procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (P.Î.C.C.J.) dosarul Caracal, împreună cu rechizitoriul întocmit, pentru verificarea sub aspectul legalității și temeiniciei și confirmării de către procurorul ierarhic superior.

În vederea soluționării, procurorul general al P.Î.C.C.J., domnul Bogdan Dimitrie Licu, a constituit un colectiv format din procurori din cadrul Serviciului de îndrumare și control (S.Î.C.) și Secției de urmărire penală și criminalistică (S.U.P.C.) – Biroul Criminalistică, care va examina actele de urmărire penală efectuate în cauză și va întocmi un referat cu propuneri, referat care va sta la baza fundamentării deciziei procurorului general”, se arată într-un comunicat al PÎCCJ.

Gheorghe Dincă a fost arestat preventiv pe 27 iulie 2019, sub suspiciunea de trafic de minori și viol.

Arestul preventiv a fost prelungit de mai multe ori. Potrivit articolului 23 alin. (5) din Constituție și a articolului 246 , alin (4) din Codul de Procedură Penală, „Durata totală a arestării preventive a inculpatului în cursul urmăririi penale nu poate depăși un termen rezonabil și nu poate fi mai mare de 180 de zile”.

Dacă nu va fi trimis în judecată până pe 27 ianuarie 2020, Gheorghe Dincă va fi eliberat. Cazul Caracal a zguduit societatea românească.

Ultimele stiri

Sabrina Voinea, răvășitoare în rochie de seară la „Gala Femei de Succes”!

Cea mai bună gimnastă din România a fost premiată pentru readucerea gimnasticii românești pe podiumurile internaționale! Pe scena pe...

Mai multe articole din aceeasi categorie