joi, iunie 13, 2024
24 C
Craiova

Procurorul-șef al DNA, după întâlnirea cu ambasadorul SUA: „Avem potențialul de a deveni un hub regional pentru expertiza anticorupție”

Șeful Direcției Naționale Anticorupție, Marius Voineag, s-a întâlnit, joi, 6 iulie 2023, la sediul instituției, cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Kathleen Kavalec. Tema discuțiilor a constituit-o continuarea și extinderea cooperării dintre cele două state în domeniul judiciar. S-a vorbit în cadrul întâlnirii despre extinderea substanțială a asistenței americane, axată pe combaterea corupției și monitorizarea eficacității implementării acestor programe.

Procurorul Voineag a vorbit cu această ocazie despre consolidarea instituției anticorupție pe care o conduce de la sfârșitul lunii martie, creșterea capacității de a efectua investigații financiare fiind un obiectiv important.
„Viziunea mea despre dezvoltarea DNA se referă la consolidarea instituției pe principii moderne, bazate pe performanță, adică pe lupta împotriva corupției la nivel înalt, iar sprijinul partenerilor strategici este deosebit de important atât pentru creșterea capacității de a realiza investigații financiare cât și pentru pregătirea specialiștilor”, a spus șeful DNA. Procurorul-șef a apreciat drept un avantaj interesul manifestat de SUA pentru susținerea luptei anticorupție în România.
„Faptul că SUA manifestă interes pentru această temă și își arată sprijinul pentru strategia noastră este cu siguranță un avantaj pentru instituție și pentru politica anticorupție în general. Avem potențialul de a deveni un hub regional pentru expertiza anticorupție, iar experiența instituțiilor de aplicare a legii din Statele Unite ale Americii ne poate ajuta să ne atingem acest obiectiv cât mai curând posibil”, a mai spus Voineag.

Ultimele stiri

CE SURPRIZĂ! „Zeița de la Montreal”, sfaturi pentru „tricolore” înainte de JO

Nadia Comăneci a ținut să le încurajeze personal pe fetele din lotul național de gimnastică înaintea competiției supreme de...

Mai multe articole din aceeasi categorie