Prof. Victor Tița: Vrem ca Slatina să fie smart city. Dar e nevoie de „smart people”

Lectorul universitar Victor Tița a declarat în emisiunea „Rațional” de la Euro Oltenia Info, că Slatina trebuie să își dezvolte comunitatea universitară și să tindă spre conceptul de smart city.

„Am vorbit, în cadrul Consiliului Local al municipiului Slatina, despre importanța dezvoltării comunității universitare. M-am legat de conceptul de smart city despre care se vorbește în ultima vreme. Ne dorim să avem într-adevăr un oraș care să se folosească de tehnologie inteligentă. Dar, în același timp, folosirea acestei tehnologii să se realizeze de ceea ce numim într-un concept de asemenea în limba engleză, smart people. Oameni inteligenți care pot fi pregătiți și folosiți aici pentru creșterea municipiului nostru”, a spus Victor Tița în emisiunea găzduită de colegul nostru, Remus Iordache.

Invitatul nostru a vorbit și despre situația univeristăților, despre posibilitatea creșterii numărului de specializări și despre forța de muncă.

Toate aceste subiecte dar și altele de interes referitoare la comunitatea universitară din oraș și din județ le veți putea urmări pe larg mâine, când emisiunea integrală va fi postată pe site-ul nostru euroolteniainfo.com și pe pagina de facebook a site-ul nostru de știri, https://www.facebook.com/euroolteniainfo.

Lectorul universitar doctor Victor Tiţa este director al Filialei Slatina a Facultăţii de Management, Inginerie Economică în Agricultură şi Dezvoltare Rurală a Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară (USAMV) Bucureşti.

Articole asemanatoare