luni, iunie 21, 2021
26.9 C
Craiova

Proiect de lege: studiile de fezabilitate să se facă în câteva luni, nu în ani

Când auzim de „studiu de fezabilitate” ne gândim la ceva care durează ani de zile și nici nu avem garanția că se va încheia cu succes. Acest lucru s-ar putea schimba și stă în puterea Parlamentului să o facă, dacă vrea. La Camera Deputaților și Senat a fost depus un proiect de lege care prevede accelerarea investițiilor și scurtarea termenelor mai ales în privința studiilor de fezabilitate. Proiectul aparține deputatului ecologist Marius Sorin Bota.

„Această lege sporește în mod semnificativ gradul de absorbție a fondurilor europene destinate dezvoltării infrastructurii transporturilor având în vedere că România a rămas în urma la acest capitol. Am gândit un cadru legislativ menit să eficientizeze investițiile, astfel încât ele să se deruleze după un calendar predictibil. În acest context termenul de execuție nu poate fi prelungit, iar contractele care nu ating pragul de 45% din lucrările prevăzute la jumătatea perioadei de executare se reziliază. De asemenea legea garantează plățile către subantreprenori cu impact semnificativ asupra realizării lucrărilor la timp și parametrii optimi. Este nevoie acută de responsabilitate în ceea ce privește finalizarea proiectelor începute și respectarea termenelor de execuție asumate prin contract”, se arată în Expunerea de motive a proiectului de lege obținut de euroolteniainfo.com.

Vă prezentăm proiectul:

Proiect de Lege privind accelerarea investițiilor și garantarea plăților către subantreprenori

Parlamentul României adoptă prezenta Lege

Preambul:

Prin prezenta lege se urmărește  reglementarea  termenelor de execuție a documentațiilor tehnice, a studiilor și a construcțiilor în vederea accelerării investițiilor în România

Art. 1. Instituțiile și autorități publice, companiile naționale sau societățile cu capital majoritar de stat ce achiziționează studii de fezabilitate, prefezabilitate, lucrările publice, proiecte tehnice, materiale și materii prime, prin sistemul de achiziții publice, vor fi denumite în continuare beneficiari, iar câștigătorii licitațiilor vor fi denumiți în continuare prestatori.

Art. 2.         Se instituie termenul maxim de realizare a următoarelor grupe de studii și lucrări, în vederea urgentării implementării investițiilor publice în România

(1) Pentru lucrări având valoarea totală sub 10 milioane de lei termenele maxime de execuție sunt următoarele:

a) Studii de prefezabilitate – 60 de zile

b) Studii de fezabilitate – 90 de zile

c) Avize, acorduri – 30 de zile

d) Documentații pentru avize, acorduri, exproprieri – 60 de zile

e) Proiecte tehnice și detalii de execuție – 120 de zile

f) Execuție lucrări – 365 de zile

(2) Pentru lucrările mai mari de 10 milioane de lei, termenul maxim de execuție se majorează cu câte 15 zile pentru fiecare prag de 10 milioane, până la pragul de 100 de milioane de lei, iar termenul pentru avize, acorduri, studii aferente lucrărilor se majorează cu 5 zile pentru fiecare pas de 10 milioane de lei.

(3) Pentru lucrările mai mari de 100 milioane de lei, se majorează termenul de execuție  rezultat până la acest prag cu încă 10 zile pentru fiecare prag de 10 milioane de lei adăugat la pragul de peste 100 de milioane de lei.

Art. 3. Beneficiarii vor întocmi caietele de sarcini ținând cont de termenele de realizare prevăzute în prezenta lege și în documentațiile tehnico– economice  aferente fiecărei investiții.

Art. 4. (1) Lucrările, bunurile, mărfurile facturate de prestatori, către beneficiari, nu vor fi decontate fără ca acesta să justifice/să demonstreze plățile efectuate pentru produsele achiziționate, lucrările executate de către terții, subcontractori ai acestuia.

(2) Oricee litigiu între părți, sau între prestator și subantreprenorii/furnizorii lui, nu poate modifica termenul de execuție.

Art. 5. (1) Contractele încheiate între beneficiari și prestatori nu pot fi reziliate parțial.

(2) Termenul de execuție al contractelor nu poate fi prelungit.

Art. 6. La jumătatea perioadei de executare a contractului, dacă nu este atins pragul de minim 45% din lucrările prevăzute, contractul se reziliază.

Art. 7. (1) Alte persoane juridice implicate în derularea unui contract, direct sau indirect, vor fi notificate atât de beneficiar, cât și de prestator cu privire la calendarul de implementare al proiectului ce urmează a fi executat, pentru ca aceștia să poată să-și îndeplinească obligațiile ce le revin în termen, astfel încât contractul să nu fie întârziat.

(2) Pentru întârzierile în derularea contractelor, cauzate de neîndeplinirea obligațiilor ce le revin, persoanelor juridice implicate direct, sau indirect în derularea acestora, notificate în prealabil cu privire la calendarul de implementare al proiectului, li se vor imputa penalități.

Președintele PER, Dănuț Pop: Dacă se dorește, se va schimba!

Ecologiștii spun că nu e normal să dureze ani de zile un studiu. Așa cum nu e normal să lungești expertizele exproprierilor. Toate acestea încetinesc ritmul de dezvoltare. Tema a fost discutată și la ultima ședință a ecologiștilor, organizată la Râmnicu Vâlcea, unde PER îl are ca reprezentant pe primarul Mircia Gutău.

(Foto: Primarul din Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, și președintele PER, Dănuț Pop)

„Pentru noi este clar că ceea ce se întâmplă acum se dorește, pentru că altfel modificau legislația. Totul e greoi pentru că se fac jocuri. Dacă regulile ar fi clare, specialiștii s-ar duce pe teren, ar face raportul și gata, nu stăm un an, doi. Nu se dorește. E loc de șpăgi, de întrebări, de interpretări. Toate se pot face mai repede. E nevoie de infrastructură dacă vrem să dezvoltăm țara”, ne-a declarant președintele Partidului Ecologist. Deocamdată, proiectul de lege urmează a fi discutat cu parlamentarii celorlalte partide, pentru a se bucura de susținere la vot.

Ultimele stiri

FC Viitorul și Farul Constanța au fuzionat

Gruparea de fotbal din Liga I FC Viitorul şi divizionara secundă Farul au fuzionat, echipa din primul eşalon urmând...

Mai multe articole din aceeasi categorie