Proiectul de aducțiune a apei Isvarna II – Craiova, sistat

Investiția ce prevede cel de-al doilea fir de aducțiune a apei Isvarna – Craiova va fi sistată pe perioada stării de urgență. Anunțul a fost făcut ieri de președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa.

„Ne-am văzut nevoiți ca, pe durata stării de urgență, să suspendăm procedurile de expropriere de-a lungul coridorului traversat de cel de-al doilea fir de aducțiune a apei Isvarna – Craiova, proceduri care sunt gestionate de către Consiliul Județean Dolj și care vizează terenuri din 7 localități din județul nostru și alte 9 din Gorj. Desigur că, după ce vom reuși să depășim aceste momente extrem de dificile, vom relua cu toată hotărârea demersurile necesare pentru a permite realizarea acestei investiții capitale”, a spus șeful CJ.

Loclități din Dolj și Gorj

Valoarea totală a investiţiei pentru cel de-al doilea fir de aducţiune Isvarna – Craiova este de 128.457.897 de euro, reprezentând cheltuieli cu reabilitarea conductei pe o lungime de 27,4 kilometri, extinderea ei cu o lungime de 96,4 kilometri, precum şi amenajarea incintei de captare la Isvarna şi a noii staţii de hipoclorit.

Localităţile care vor fi alimentate din firul II Isvarna sunt, din judeţul Dolj, municipiul Craiova, oraşul Filiaşi şi comunele Brădeşti, Coţofenii din Faţă, Almăj, Işalniţa, Şimnicu de Sus, iar din judeţul Gorj oraşul Rovinari şi comunele Brăneşti, Câlnic, Godineşti, Plopşoru, Teleşti, Tismana şi Ţânţăreni.

Bani pentru Spitalul Leamna

În ședința de CJ a fost adoptată în schimb o hotărâre prin care se alocă bani Spitalului de Pneumoftiziologie Leamna, unitate suport pentru Spitalul de Boli Infecțioase «Victor Babeș» din Craiova.

„Am dispus alocarea către spitalul din subordinea CJ Dolj a unei sume totale de 200.000 de lei, jumătate pentru achiziționarea de materiale de protecție și dezinfectanți, jumătate pentru dotarea cu aparate de ventilare mecanică a pacienților”, a mai anunțat Prioteasa.

Articole asemanatoare