vineri, iulie 12, 2024
37.9 C
Craiova

Promenada Mall Craiova este full. NEPI Rockcastle pregătește deschiderea celui mai mare proiect al său din 2023

Promenada Mall Craiova, cel mai mare proiect al companiei NEPI Rockcastle finalizat în acest an, este deja full și se pregătește de marea deschidere.

Potrivit economica.net, 99% din suprafața de 53.700 mp a noului mall din Bănie a fost deja închiriată, inaugurarea investiției de 125 de milioane de euro realizată de NEPI Rockcastle fiind stabilită pentru luna octombrie. Pe lângă malll, dezvoltatorul va deschide și un parc de retail, cu o suprafață de 10.000 de mp, închiriat în proporție de 85%. Printre magazinele pe care craiovenii le vor găsi în exclusivitate, în Promenada Mall, se numără nume importante din zona de articole de îmbrăcăminte și încălțăminte, precum Peek & Cloppenburg, Nike, Tommy Hilfiger, Calvin Klein, Under Armour, Enzo Bertini, Mohito. Alte premiere sunt constituite de retaileri de tehnologie și software (iStyle), dar și de noile tipuri de magazine din lanțul Inditex: Zara, Bershka, Pull&Bear și Stradivarius.

Noul centru comercial va găzdui și primul hypermarket Carrefour din Craiova. De asemenea, proiectul va include un cinematograf Cineplexx, o parcare de peste 2.100 de locuri și restaurante de tip drive-through, precum KFC. Centrul comercial va dispune și de cea mai mare terasă panoramică exterioară din Craiova, ce va găzdui restaurante și cafenele, pentru o experiență cât mai plăcută de petrecere a timpului liber. Ca parte din angajamentul NEPI Rockcastle în direcția sustenabilității și a reducerii amprentei de carbon, Promenada Craiova va fi dotat cu panouri fotovoltaice.

Până la deschiderea Promenada Mall Craiova, NEPI Rockcastle a înregistrat un profit uriaș în primul semestru din 2023

Până la deschiderea din octombrie a Promenada Mall Craiova, NEPI Rockcastle, cel mai mare proprietar de malluri din România, se poate lăuda cu un profit uriaș în prima parte a acestui an. Conform economica.net, dezvoltatorul a realizat un profit după taxe de aproape 260 de milioane de euro, în creștere cu 50% față de cele 171 milioane de euro înregistrate anul trecut în aceeași perioadă, după cum se arată în raportul financiar pentru prima jumătate din acest an.

Venitul net din exploatare a fost de 241 de milioane de euro, cu 23% mai mare față de aceeași perioadă a anului trecut, însă dacă sunt excluse achizițiile din 2022, acest venit e mai mare cu 15%. La finele lunii iunie, NEPI Rockcastle avea o poziție puternică de lichiditate de aproape un miliard de euro, formată din numerar de aproape 350 de milioane de euro și facilități de credit disponibile și neutilizate în valoare de 620 de milioane de euro. Valoarea portofoliului companiei a crescut cu 103,7 milioane de euro și a ajuns la 6,7 miliarde de euro.

Ultimele stiri

Primarul ales Mario De Mezzo: „Echipa PNL Slatina este pregătită de astăzi să preia guvernarea locală”. Care sunt prioritățile anunțate

Liberalul Mario De Mezzo, cel care a câștigat alegerile locale din 9 iunie pentru funcția de primar al Slatinei,...

Mai multe articole din aceeasi categorie