Protecția Consumatorilor a învins în instanță Raiffeisen Bank

Autoritatea  Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat că, recent, Tribunalul Bucureşti a respins  definitiv contestația depusă de Raiffeisen Bank România împotriva amenzii de 50.000 de lei, aplicată de ANPC pentru practici comerciale incorecte la stabilirea dobânzilor la credite fără informarea prealabilă a debitorilor.

Cazul a început odată cu apariția în spațiul public, în 2017, a unor documente interne ale băncii, din perioada 2006-2007, din care rezulta că banca intenționa majorarea unilaterală a dobânzilor la creditele în franci elvețieni, lei și euro, fără a informa consumatorii vizați.

Drept urmare, ANPC a inițiat o acțiune de control, iar comisarii au constatat, la momentul respectiv, faptul că banca nu a depus toate diligențele în relaţia cu consumatorul, dând dovadă de o totală lipsă de preocupare faţă de gradul de îndatorare al consumatorilor.

Conform documentelor, s-a stabilit faptul că, în perioada februarie – decembrie 2008, Raiffeisen Bank a acordat 914 credite cu dobânda promoţională de 4,6%, şi fixase în sistem faptul că, peste un an, rata dobânzii va fi de 5,4% (informaţie care nu a fost comunicată vreunui consumator), pentru ca ulterior să o majoreze la 5,6%.

Informații ascunse

Conform contractului, debitorul ar fi putut să opteze pentru dobânzi fixe, însă această opţiune nu era în acelaşi câmp vizual, astfel încât consumatorul să accepte respectiva variantă (8,6% /an, respectiv 14% /3 ani). Din cele sesizate, reiese faptul că banca folosea această practică la întreg portofoliul de credite (inclusiv cele lei şi euro).

Ca urmare a acțiunii de control din octombrie 2017, a fost emis un proces-verbal prin care ANPC a constatat încălcarea de către Raiffeisen Bank a Legii nr. 363/2007 privind practicile comerciale incorecte și a aplicat băncii o amendă de 50.000 lei. Evident, amenda a fost constestată, îns justiția a dat câștig de cauză Protecției Consumatorilor.

ANPC subliniază că practica comercială incorectă folosită de către Raiffeisen Bank a constat în neinformarea în prealabil a consumatorului despre viitoarele costuri ale produsului financiar, faptă ce determină sau este susceptibilă să determine consumatorul să ia o decizie pe care altfel nu ar fi luat-o.

Astfel, ANPC atrage atenția instituțiilor de creditare că se impune informarea corectă şi completă a consumatorului, fără a omite o informaţie esenţială, necesară unui consumator mediu, ţinând cont de context, pentru luarea unei decizii de tranzacţionare.

Articole asemanatoare