marți, ianuarie 26, 2021
2.9 C
Craiova

Protest al elevilor la Guvern. Orban: Analizăm un sistem mixt

Reprezentanții elevilor au organizat astăzi un protest în fața Guvernului, pe fondul incertitudinilor privind reînceperea anului școlar.

„Într-o lună începe anul şcolar şi noi nu ştim nimic despre cum se va desfăşura, iar asta induce o panică în rândul elevilor şi părinţilor, pentru că toţi vrem să ştim dacă elevii vor merge la şcoală, dacă trebuie să ne pregătim cu resurse educaţionale.

Este important să ştim că în acest moment nu li se pot asigura tuturor elevilor condiţiile pentru desfăşurarea orelor în format fizic”, a declarat Alex Rădulescu, preşedintele Asociaţiei Elevilor Bucureşti şi Ilfov.

Ludovic Orban: Licitația pentru tablete e în curs

”Școala va începe! Va începe în condițiile pe care ni le va permite evoluția pandemiei. Există un grup de lucru coordonat de vicepremierul Raluca Turcan, care face analiza sistemului, o analiză amplă a locațiilor, se analizează și un sistem mixt. Pregătim începerea școlii pe baza mai multor scenarii. Vom da informațiile public în momentul în care vom avea o informație corectă de transmis pentru elevi. Am alocat din fondul de rezervă banii pentru achiziționarea a 250.000 de tablete, licitația este în curs. Mie când mi s-a prezentat cifra a fost un necesar stabilit pe o procedură clară. ”, a spus Ludovic Orban.

Ultimele stiri

UE cere intensificarea vaccinărilor, testărilor și combaterea pandemiei

Comisia Europeană îndeamnă statele membre să intensifice campania de vaccinare, să recomande în continuare respectarea distanțării fizice și abținerea...

Mai multe articole din aceeasi categorie