miercuri, decembrie 8, 2021
3.2 C
Craiova

Protest la Filiași după ce a fost schimbat directorul școlii

Câteva zeci de cadre didactice şi părinţi au organizat ieri o acţiune de protest la Şcoala gimnazială din Filiaşi, nemulţumiţi de schimbarea din funcţie a directorului Alin Mondescu, în urma unei decizii a Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj.

Protestatarii susţin că decizia de schimbare din funcţie a fost luată pe criterii politice şi au scandat „Mondescu” şi „Ne vrem directorul!”, anunță Agerpres.

„Suntem hotărâţi să continuăm protestul. Nu credem că se poate aduce un management într-o şcoală fără acordul întregului colectiv didactic, de la primul până la ultimul, şi fără susţinerea comunităţii, pentru că aici nu suntem doar cadre didactice, ci şi membri ai comunităţii care au auzit problema noastră şi s-au mobilizat şi au venit alături de noi”, a spus unul dintre cadrele didactice.

În judeţul Dolj, nicio funcţie de director nu mai este ocupată prin concurs, iar inspectorul general al IŞJ Dolj, Alexandru Gîdăr, susţine că în fruntea protestelor se află consilierul personal al primarului oraşului Filiaşi, fost primar al oraşului până anul acesta şi fiul actualului primar.

„Este un protest organizat de un consilier personal al actualului primar, fost primar până anul acesta şi fiul actualului primar. Directorul de la Şcoala din Filiaşi a fost schimbat în urma unei decizii a consiliului de administraţie al IŞJ Dolj şi, până la organizarea concursului, a fost numit un nou director prin detaşare în interesul învăţământului, aşa cum a fost numit şi fostul director. În Dolj, din aproape 200 de directori au fost schimbaţi 67, acolo unde s-au constatat diverse probleme de ordin managerial. În 2012, în Dolj au fost schimbaţi din funcţii, pe criterii strict politice, circa jumătate din directorii de şcoli. Probabil că unora le este greu să accepte că posturile de conducere nu sunt pe viaţă. În curând se va organiza concursul pentru directori, iar criteriile de selecţie sunt strict cele de competenţă”, a mai afirmat inspectorul general al IŞJ Dolj.

Memoriu către ISJ

Dascălii și părinții elevilor din Filiași au trimis către ISJ Dolj și următorul Memoriu:

„Colectivul cadrelor didactice, personalul didactic auxiliar și nedidactic, părinții elevilor din cadrul Școlii Gimnaziale Filiași și comunitatea locală susțin ferm continuarea activității de conducere a domnului director Mondescu Alin.

Domnul director Mondescu Alin și-a început activitatea în școala noastră prin concurs susținut în anul 2008, și-a confirmat statutul în cadrul concursului din anul 2016, confirmând, de fiecare dată, capacitățile manageriale necesare unui conducător de unitate școlară.

Școala Gimnazială Filiași, sub conducerea domnului director, a evoluat permanent și este un etalon în învățământul doljean. Dincolo de toate acestea, domnul director a reușit să creeze o „familie” în Școala Gimnazială Filiași, o atmosferă armonică și plină de empatie, care permite performanța și satisfacția tuturor participanților la actul educațional.

Fiind cea mai mare școală gimnazială din județ, ne dorim să primeze stabilitatea, interesul elevilor și al comunității, domnul director fiind un liant între părțile implicate în procesul de învățământ.

De-a lungul anilor, dumnealui a avut o relație excelentă cu personalul didactic, nedidactic și auxiliar, dar și cu părinții elevilor și reprezentanților instituțiilor la nivel local.

Pe lângă abilitățile de bun manager, domnul director a dovedit temeinice cunoștințe legislative, fiind preocupat permanent de asigurarea unui echilibru în școală.

De-a lungul celor 13 ani, au fost atrase fonduri din donații extrabugetare, din care s-au acordat burse și diverse premii elevilor și profesorilor.

Eventuala înlocuire a domnului director este inoportună și inadecvată, deoarece nu există niciun fel de motive care să susțină un asemenea demers, în acest moment ar afecta începerea anului școlar, mai ales în această perioadă pandemică și la mai puțin de două luni până la organizarea unui nou concurs.

În concluzie, domnul director Mondescu Alin are toată susținerea cadrelor didactice, a personalului didactic auxiliar, nedidactic, a părinților și a comunității”, spun profesorii și părinții.

 

Ultimele stiri

Horoscop 7 decembrie. Ce ne rezervă astrele?

Predicțiile zilei de 7 decembrie 2021. Berbec Dacă ai avea mai multe zile precum aceasta, atunci toate lucrurile ar merge mai...

Mai multe articole din aceeasi categorie