miercuri, decembrie 8, 2021
3.2 C
Craiova

Proteste Sanitas: Sindicaliștii din Sănătate se opun vaccinării obligatorii

Federaţia Sanitas sprijină vaccinarea, dar se opune obligativităţii vaccinării şi impunerii angajaţilor nevaccinaţi din sistemele medical şi de asistenţă socială să îşi plătească singuri testele anti-covid, a declarat preşedintele Federaţiei Sanitas, Leonard Bărăscu, în timpul acţiunii de protest din faţa sediului Guvernului.

„Motivul general al protestului este subfinanţarea sistemului. Salarizarea e problema generală, dar şi actele normative care fac temele zilei, pe vaccinare. Nu poţi să obligi pe nimeni să se vaccineze, este un drept al angajatului să facă acest lucru, iar dacă vrei să faci cu adevărat ceva, trebuie să faci teste pentru toată lumea (plătite de autorităţi, n.r.). Vor pleca oamenii, şi nu numai din asistenţa socială. Suntem pentru vaccinare, dar suntem împotriva obligativităţii vaccinării şi suntem împotriva ideii ca să-şi plătească aceste teste colegii noştri (nevaccinaţi, n.r.). Acest lucru trebuie să-l facă spitalul, angajatorul, care este statul român. Scrie clar şi în lege, şi în legile internaţionale, nu poţi să faci aşa ceva (să oblige statul la vaccinare, n.r.). Este un drept al omului: nu doreşte să se vaccineze, poate niciunul dintre noi nu suntem vaccinaţi. Deci Federaţia Sanitas merge pe varianta vaccinării, dar nu a obligativităţii ei”, a afirmat Leonard Bărăscu.

Câteva zeci de angajaţi din sistemele sanitar şi de asistenţă socială, membri ai Federaţiei Sanitas, au depus, azi, memorii la Guvern, în care solicită prim-ministrului finanţarea adecvată a celor două domenii, dar şi renunţarea la proiectele de lege prin care angajaţii nevaccinaţi din sistemele medical şi de asistenţă socială sunt obligaţi să îşi achite testele medicale pentru covid.

Sindicaliştii Federaţiei Sanitas care au aşteaptat în faţa sediului Guvernului să depună memoriile au afişat pancarte inscripţionate cu mesajele: „CÎŢ(i) oameni vrei să-şi dea demisia din centrele de asistenţă socială?”, „CÎŢ(i) ca noi vrei să plece din sănătate?”,”Dacă ne luaţi nouă dreptul la muncă, greul pandemiei cine o să-l mai ducă?” sau „Sănătatea, 9% din PIB” şi „Nu austeritate în Sănătate”.

Ultimele stiri

Horoscop 7 decembrie. Ce ne rezervă astrele?

Predicțiile zilei de 7 decembrie 2021. Berbec Dacă ai avea mai multe zile precum aceasta, atunci toate lucrurile ar merge mai...

Mai multe articole din aceeasi categorie