sâmbătă, aprilie 17, 2021
2.2 C
Craiova

PSD Olt: „O nouă dictatură se instaurează în România”

Parlamentarii PSD s-au supărat că amendamentele depuse la legea bugetului au fost respinse, prin urmare spun că guvernul conduce țara prin „dictatură”. Premierul Cîțu a comentat însă că propunerile social-democraților la legea bugetului aveau ca scop „să ne scoată din UE”.

Adrian Chesnoiu, deputat PSD Olt și președinte al Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților, a vorbit în ultimele zile despre alocarea de bani pentru fermieri – mai exact pentru despăgubirea celor care au fost afectați de secetă. Deși amendamentul avusese initial sprijin și de la celelalte partide, la comisie a fost respins. Mai mult, a propus ca banii de indemnizații pentru persoanele cu dizabilități să fie alocați de la bugetul de stat, nu de la primării. În urma dezbaterilor, el a avut o reacție dură la adresa coaliției de guvernare.

„În plenul Parlamentului am susținut alături de colegii mei parlamentari de Olt amendamentele la Legea Bugetului care ar fi permis continuarea și inițierea de noi proiecte de investiții pentru județul nostru.

Parlamentarii coaliției, PNL, USR+ au decis sa arunce în sărăcie localitățile din Olt și din alte județe unde românii au exprimat liber opiniile lor, altele decât cele acceptate de guvernanți.

O nouă dictatură se instaurează în România sub orânduirea Dreptei!

Guvernul Cîțu a înghețat astfel orice șansă de dezvoltare a României!

Urmează bătălia pentru supraviețuire: asigurarea hranei zilei de mâine, explozia exodului românilor peste granițe, sărăcirea populației prin politici de dreapta falimentare, vânzarea resurselor statului…

Dumnezeu să ne aibă în paza Sa și să ne ferească de “V”- urile prăbușite ale domnului Cîțu!”, a spus Chesnoiu.

Florin Cîțu: PSD vrea să ne scoată din UE!

Premierul Florin Cîţu a afirmat, luni, că amendamentele depuse de PSD la bugetul pe anul 2021 au un impact bugetar de aproape 6% din PIB şi a susţinut că social-democraţii vor să scoată România din Uniunea Europeană.

„Am primit lista amendamentelor care au fost depuse şi de la PSD. Impactul bugetar este de aproape 6% din PIB. Aceasta ar însemna să mergem cu deficitul la 13% din PIB aproape. M-am uitat la sursa de finanţare şi fără niciun fel de surpriză vedem exact ce vrea să facă PSD cu România, vrea să o scoată din UE. Adică sursa de finanţare reprezintă contribuţia României la UE. Pentru cei care nu ştiu, la Ministerul de Finanţe, la acţiuni generale, plătim contribuţia la UE. De acolo vrea să ia PSD banii, să ne lase fără contribuţii la UE, ca să ne scoată din UE. Astea sunt amendamentele PSD”, a spus Cîţu, înainte de şedinţa Biroului Executiv al PNL.

Vot final, azi

Senatorii şi deputaţii au votat pe articole proiectul Legii bugetului pe acest an, dezbaterile fiind prelungite până azi-dimineață la ora 2. Nu a fost acceptat niciun amendament la cele 57 de articole ale proiectului de lege, acestea fiind aprobate în forma Guvernului.

Votul final pe buget va fi dat azi, în plenul reunit al celor două Camere.

 

Ultimele stiri

Ajutor de stat pentru viticultori: 500 de euro pe hectar

Președintele Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților, Adrian Chesnoiu (PSD Olt), a anunțat că a fost aprobată în plen...

Mai multe articole din aceeasi categorie