PSD si ALDE au ajuns la jigniri, dupa ce Tariceanu si Dancila s-au atacat reciproc! Cine sunt mai impotenti: Guvernul sau ministrii lui Calin Popescu?

PSD si ALDE

PSD si ALDE au ajuns cam la ultimul nivel de scandal. Tariceanu a declarat astazi ca nu mai vrea sa faca parte dintr-o guvernare impotenta. Iar Dancila i-a raspuns pe masura. “Poate se referea la minsitrii sai”, a declarat premierul. Pana atunci, cele doua partide care conduc tara se contrasera rau. Ceva pe genul cine are rectificarea mai mare. Sau cine face restructurarea guvernului mica, dar vioaie.

„Îi rog pe colegii din PSD să se gândească foarte serios la subiectul iesirii de la guvernare a ALDE. Iesire care ne dă posibilitatea să mergem mai departe. Nu să ne mulţumim să terminăm târâş-grăpiş o guvernare. Nu vreau să fac parte dintr-o guvernare impotentă”, a spus Tăriceanu intr-un interviu acordat agentiei Mediafax.

„Senzaţia mea este că în momentul de faţă Guvernul funcţionează din inertie. Poate nu numai guvernul, ci si instituţiile care ţin de administraţia centrală. Nu există o direcţie clară care să se fi dat şi pe care să o urmeze”, a mai declarat liderul ALDE.

Reacția lui Tăriceanu vine după ședința conducerii PSD de luni și după întâlnirea avută de acesta cu Viorica Dăncilă. Tăriceanu i-a dat termen prim-ministrei 20 august. Dată până la care să gândească o restructurare. Dar Dăncilă s-a simțit jignită de felul în care liderul ALDE încearcă să-i forțeze mâna.

Dancila contraataca devastator!

„Domnul Tăriceanu are miniştri în Guvern. Probabil referirea este la miniştrii dumnealui. Nu poţi să iei în ansamblu şi să judeci toţi oamenii dintr-un Guvern. Pentru mine sunt importante alte lucruri, nu să răspund domnului Tăriceanu. Este părerea dumnealui. Aş fi vrut ca această părere să fie discutată în coaliţie şi nu prin intermediul presei”, a replicat premierul Viorica Dăncilă, aflată la Craiova.

PSD si ALDE au inceput sa nu se mai inteleaga dupa ce PSD a decis sa nu-l sustina pe Tariceanu la presedintie. De atunci, nimic nu i-a mai convenit liderului ALDE. S-au certat pe rectificarea bugetara, pe restructurarea guvernului, pe aducerea la guvernarea a ProRomania, partidul lui Victor Ponta. Si pe multe altele.

„Atâta timp cât în forul PSD s-a luat decizia remanierilor şi a reajustării programului de guvernare şi nu o restructurare, vom merge pe linia PSD”, a mai spus Dăncilă.

S-a rupt lantul de iubire PSD-ALDE. Din impotenta!

Dăncilă a mai precizat, de asemenea, că l-a informat pe Tăriceanu despre cele două nominalizări pentru postul de comisar european. Liderul Senatului se plansese în interviul pentru Mediafax că el nu a fost consultat. In schimb, președintele Klaus Iohannis a fost.

„Rezultatele evaluării le voi discuta prima dată cu partenerii de coaliție. Așa mi se pare corect, când ești într-o coaliție ești ca într-o familie. Discuți mai întâi în familie”, a mai spus Dăncilă.

Cand ajungi sa te acuzi de impotenta, parca nu mai e nimic de zis. Zilele guvernarii PSD-ALDE par sa fie numarate. Pana pe 20 august. De la acea data, sunt sanse mari sa avem un guvern minoritar care sa conduca tara pana dupa alegerile prezidentiale din noiembrie. Dupa care vor urma anticipatele. Lantul de iubire PSD – ALDE s-a rupt. Nu din ce stie ce cauze, ci doar din impotenta.

Articole asemanatoare

Lasa un comentariu