Rabla 2020: Vouchere de 3.500 lei pentru motociclete

moto

Ministerul Mediului a anunțat recent noutăți în ceea ce privește programele Rabla Clasic și Rabla Plus. Se suplimentează fondurile pentru aceste programe, se vor acorda vouchere și bonusuri cu valori mai mari, iar printre beneficiari se vor număra și românii care vor cumpere motociclete cu motor clasic sau cu propulsie electrică.

Rabla Clasic va avea un buget de 405 milioane de lei, mai mare decât anul trecut, ceea ce va permite acordarea a 60.000 de vouchere, Valoarea primei de casare rămâne la 6.500 de lei (1.350 de euro), la care se adaugă 1.000 de lei, dacă mașina nou cumpărată se înscrie în pragul de emisii de 96 de g de CO2.

Eco-bonus

În plus, s-a introdus un eco-bonus nou în Rabla Clasic, de 1.000 de lei adăugați la prima de casare. Eco-bonusul se poate cumula cu prima de casare în cazul în care mașina nou cumpărată este cu sistem GPL.

Pe lângă aceste noutăți, s-a  decis și majorarea  eco-bonusului pentru mașinile hibride convențional (cele care nu se încarcă la priză) de la 1.700 de lei la 2.500 de lei. În aceste condiții suma maximă care poate fi decontată din costul unei mașini noi prin Rabla Clasic poate atinge 2.000 de euro în cazul în care mașina nouă respectă regulile a două ecobonusuri.

De exemplu, dacă un potențial beneficiar va alege să cumpere o mașină hibrid convențional, cu un prag de emisii de 96 de g CO2, i se va deconta din costul total al mașinii suma de 2.000 de euro. Cu alte cuvinte, eco-bonusurile pot fi combinate între ele și adăugate la prima de casare.

Rabla Clasic pentru motociclete

Rabla Clasic oferă în acest an și posibilitatea de a achiziționa prin program motociclete, prin casarea unei mașini mai vechi de 8 ani. Prima de casare pentru cumpărarea unei motociclete noi este de 3.500 de lei, suma fiind stabilită la aproximativ 10%  din valoarea unei motociclete noi.

Buget mai mare la Rabla Plus

Rabla Plus este programul prin care Ministerul Mediului stimulează achiziția de vehicule cu emisii zero sau aproape de zero, iar bugetul alocat pentru 2020 este de 130 milioane de lei, cu 45% mai mare ca în 2019.

Deocamdată mașinile electrice din traficul auto din România sunt sub 1% față de cele convenționale. Prima pentru achiziționarea unei astfel de masini este de 10.000 de euro pentru full electric și aproximativ a 4.500 pentru mașini hibride plug-in (care se incarcă la priză, dar au și motor clasic pe benzină sau motorină), dar nu mai mult de 50% din valoarea autovehiculului nou.

Cu bugetul de anul acesta, 2.500 de solicitanți își pot cumpăra o mașină full electric și 400 pot achiziționa mașini hibride plug-in.  Ministerul Medului își propune să introducă  într-un an la fel de multe mașini electrice și hibride plug-in câte au fost cumpărate prin Rabla Plus  în toți cei 4 ani de când există programul.

Noutăți  la Rabla Plus

În acest an, cei care cumpără mașini prin Rabla Plus au obligația de a nu înstrăina autovehiculul  cel puțin un an. România acordă cea mai mare primă pentru autovehicule electrice din Europa, iar Ministerul Mediului vrea ca aceste mașini rămân în traficul din țară.

O altă noutate a acestui program o reprezintă  faptul că pot fi achiziționate motociclete cu propulsie electrică. Cei care își doresc un astfel de vehicul primesc 3.000 de lei, adică peste 600 de euro.Dacă aleg să și caseze un autovehicul, li se va adăuga și prima de casare de 3.500 de lei.

Articole asemanatoare