joi, februarie 25, 2021
4.8 C
Craiova

Râcă în PNL Gorj între primarul din Târgu Jiu și senatorul Ion Iordache

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a intrat în conflict cu noul său coleg de partid, senatorul Ion Iordache. Totul a pornit de la zvonul potrivit căruia numele lui Iordache ar fi vehiculat pentru o funcție de conducere în organizația județeană la viitoarele alegeri interne, ceea ce, potrivit lui Romanescu, nu e chiar în regulă, Iordache fiind nou în partid. Conflictul între cei doi se derulează însă prin presa locală, întrucât nu-și vorbesc direct. Concret, ei și-au „aruncat” cuvinte grele. Dacă Ion Iordache a spus despre Romanescu că nu are curaj să îi spună în față ce are de spus, pentru că nu are „ouțele” suficient de mari și de tari, primarul a vorbit despre studiile „de strungar” ale senatorului, punctând că Iordache are un limbaj similar cu al parlamentarului AUR, Diana Șoșoacă.

Ion Iordache: Romanescu are cel mai slab scor dintre primarii PNL

Contactat de euroolteniainfo.com, senatorul liberal Ion Iordache a declarat că nu are un conflict cu Marcel Romanescu și că nu va candida la nico funcție în partid. El susține că „pe Marcel Romanescu îl apucă din când în când… Dar nu avem ce să îi facem, e al nostru. Cât despre faptul că am făcut școala de strungari, să știți că nu e rău să ai o astfel de școală. Și nici rușine. Eu sunt economist, nu strungar, am pornit de la zero și oamenii mă respectă”, spune Iordache, care ne-a declarat că este ocupat să facă proiecte pentru gorjeni, ceea ce „e minunat”.

„Problema e însă că la alegerile locale fiecare ne-am ocupat de câte o zonă din județ. Eu am avut 26 de localități. Romanescu s-a ocupat de Târgu Jiu. PNL la Senat în zona mea a obținut o medie de 36% din voturi, iar el la Târgu Jiu a obținut 21 la sută. Cel mai slab scor dintre primarii PNL din județ și din primarii PNL de municipia din țară”, punctează Iordache.

El a precizat că nu are are nicio intenție de a obține o funcție în organizația PNL Gorj. „Nu am astfel de veleități. Deocamdată facem echipă bună, lucrez bine cu Dan Vîlceanu”.

Marcel Romanescu nu a putut fi contactat pentru o reacție.

Dan Vîlceanu: „La noi mai tot timpul sunt dispute publice”

Președintele organizației Gorj, Dan Vîlceanu, nu are nicio intenție să renunțe la șefia filialei. Numai că, spune, el, nici măcar nu se știe când vor avea loc aceste alegeri interne. „Nu plec niciunde, dar e un zvon care circulă de vreo doi ani prin Gorj că voi pleca la București pentru că voi merge pe nu știu ce funcție. La un moment dat, eram pus de presă și președinte la un sector din București… Sunt tot felul de zvonuri și chiar dacă le infirmi, tot continuă. Asta e! Dar acum nu știm exact când va fi congresul, nu știm nici când vom face aceste alegeri pentru că e pandemie… Este o discuție care nici măcar nu-și are rostul. La noi însă tot timpul sunt dispute publice, nu e ca la PSD, unde e disciplină…”, ne-a declarat Dan Vîlceanu.

Ultimele stiri

Crește numărul infectărilor cu Covid-19 în rândul copiilor

Analiza de situație privind evoluția epidemiei publicată ieri de Institutul Național de Sănătate Publică arată  o tendință de creștere...

Mai multe articole din aceeasi categorie