Radiografie la rece a Universitatii Craiova! Cum arata echipa lui Papura dupa turneul de pregatire dezastruos din Austria!

Turneul de pregatire dezastruos, ca rezultate, pe care l-a efectuat CS Universitatea Craiova in Austria nu a ramas fara reactii. Editorialistul Gazetei Sporturilor, Alin Buzarin, unul dintre oltenii din presa nationala pasionati de fotbalul din Banie, a facut o analiza la rece a echipei lui Papura. Va oferim mai jos textul din gsp.ro, fara comentarii. Randurile lui Buzarin spun totul.

1-1 cu Orenbrug, 0-0 cu Qarabag, 1-3 cu Viktoria Plzen, 0-4 cu Ferencvaros, 3-3 cu Legia Varșovia. Aceasta e matematica stagiului austriac al oltenilor, iar față de ultimele două meciuri sunt necesare câteva precizări. Ele s-au jucat în două zile consecutive, luni și marți. Contra ungurilor au fost folosiți mulți fotbaliști tineri, pentru ca împotriva polonezilor să intre potențialii titulari: Pigliacelli – Martici, Kelici, Acka, Bancu – Qaka, Ivanov, Mateiu – Bărbuț, M. Roman II, Vătăjelu.

Cine vor fi cei doi U21?

Formula nu arată rău, mai ales că lor li se vor alipi Cicâldău (în ideea din ce în ce mai vehiculată că nu va fi vândut sau cel puțin nu în viitorul apropiat) și Alex Ioniță (cu împrumutul de la CFR rezolvat). Dar această garnitură nu va putea fi folosită niciodată, pentru că ea nu cuprinde niciun fotbalist sub 21 de ani, iar regulamentul cere doi în formula de start. Soluțiile imediate ar fi Mihăilă, care e aripă stângă, și Vlădoiu, fundaș dreapta. Mai sunt pe listă Baicu, Borța și alți câțiva, a căror titularizare e cam riscantă deocamdată.

4-3-3, alergătură pe tot terenul

Papură rămâne fidel sistemului cu trei mijlocași și, spun cei care au văzut meciul cu Legia, unui stil avântat, îndreptat mereu spre atac. Asta presupune însă efort mare, multă alergătură, iar dacă pregătirea fizică nu s-a făcut impecabil, pot apărea acele probleme din finalul sezonului trecut, când oltenii, deși au condus de mai multe ori, s-au văzut egalați și învinși pe finalul meciurilor

Mijloc

Cine nu și-ar dori o tripletă cu Qaka, Cicâldău și Mateiu? În discuție mai pot intra Ioniță, dacă nu va fi folosit în atac, bulgarul Ivanov, un stângaci destul de vioi adus de la Gaz Metan, și chiar Fedele. Mijlocașii sunt punctul forte al unei echipe care pare să-și fi rezolvat problema atacantului central (prin rechemarea la vatră a lui Roman II, două goluri cu Legia) până la revenirea lui Koljici. În schimb, mai sunt așteptate completări la fundașii centrali, unde e vorba doar de Kelici și Acka, Ferreira având de suportat o suspendare drastică petru gestul din ultimul meci cu Viitorul.

Flancul stâng

Cu Legia, Bancu a fost fundaș stânga, iar fundașul de meserie Vătăjelu a jucat aripă. Se tot insistă cu apărătorul Bancu, idee fixă preluată de Papură de la Mangia și combătută inclusiv de Sorin Cârțu. Dar, dacă regula U21 îl va impune pe Mihăilă extremă, atunci Bancu și Vătăjelu vor concura pentru postul de fundaș stânga.

Nu mai funcționează teoria calului frumos

În precedentele apariții europene, cu Milan și cu Leipzig, oltenii au avut doar obligația unor scoruri cât mai strânse. De care s-au achitat, reușind chiar o remiză acasă cu nemții. Acum vin azerii de la Sabail, apoi învingătoarea dintre Honved și Zalgiris Vilnius, iar teoria căzutului de pe calul cel frumos nu mai funcționează. Suporterii așteaptă măcar aceste două calificări legate, ultima dată când Craiova a eliminat pe cineva din Europa fiind acum 26 de ani, cu acei feroezi amatori de la Torshavn. Cu azerii, cu lituanienii sau cu ungurii nu se admit pași greșiți!

Articole asemanatoare

Lasa un comentariu