marți, ianuarie 26, 2021
2.9 C
Craiova

Radu Voinea, antreprenor în turism: „Se pot face lucruri și în România, dacă pui osul!”

Fostul campion național la tenis de masă, slătineanul Radu Voinea, devenit antreprenor în turism, spune că România are ce oferi și că se pot face lucruri și aici, dacă „pui osul” și te implici în comunitatea din care faci parte.

Invitat la emisiunea „Rațional”, de la Euro Oltenia, Radu Voinea a explicat că, în multe cazuri, viața în Occident nu e chiar „roz”.

„Consider că este o poveste că pleci afară și câștigi foarte mulți bani. Nu se întâmplă asta. Doar suprviețuiești, chiar având ceva mai mulți bani, pentru că și cheltuielile sunt ridicate. Adică dacă faci economii, poți să rămâi cu 2 – 3 sute de euro. Dar în România, fiind la început și pe creștere, cred că se pot face lucruri foarte bune. Fiind în țară, fiind aici în postura de a pune osul, de a ne implica în comunitatea în care trăim, se pot face bani și aici, în România”, spune Radu Voinea.

„Am făcut această afacere pentru România”

Fostul campion spune că a dezvoltat agenția de turism Business Trip după ce timp de 15 ani a umblat în toată lumea, ca sportiv de performanță. A avut timp să se lovească de toate modurile de abordare din industria hotelieră și a acumulat o experiență valoroasă referitoare la rezervări, cazare, transport.

„Eu îmi iubesc foarte mult țara. Am fost plecat, ca sportiv, în turnee, dar am și locuit în afara României timp de 3 ani. Și în fiecare clipă mă gândeam cum să fac să mă întorc în țară. România e o țară foarte frumoasă și are multe de oferit. Sunt sută la sută convins că deși poate să mai dureze 5 ani, 10 ani, poate 20, la un moment dat foarte mulți turiști străini vor veni în România. Aici intervine datoria noastră, a agențiilor de turism, dar și a autorităților. Sigur, nici ele nu pot face singure, și nici noi. Trebuie să existe colaborare, să existe birouri în exterior… Eu aș face puncte de lucru în exterior pentru partea de in coming, adica pentru a aduce străini în România”, mai spune Voinea.

Turism modern

Agențiile de turism au investit în platforme online care scurtează timpii oricărei operațiuni. Acum, rezervările și plățile se fac online, fără a fi nevoie ca oamenii să facă drumuri la sediul une agenții pentru a-și alege destinația de vacanță. „Totul este informatizat, discutăm pe telefon acum. Omul nu are timp de pierdut în trafic pentru a veni la agenție să ne vedem față în față, când totul e sigur și securizat online”, explică Radu Voinea. Mai mult, agenția sa oferă și servicii de consultanță în obținerea vizei pentru țările care solicită.

Mai cunoscut în Germania decât în Slatina!

Radu Voinea a plecat din Slatina de mic, de la 12 ani, pentru a-și urma pasiunea pentru tenis de masă. Presa a scris deseori despre el, subliniind faptul că este mai cunoscut în Germania și Cipru, decât în orașul său natal. A fost și campion balcanic dar și secretar general, între 2014 și 2017, al Federației Române de Tenis de Masă.

Ultimele stiri

UE cere intensificarea vaccinărilor, testărilor și combaterea pandemiei

Comisia Europeană îndeamnă statele membre să intensifice campania de vaccinare, să recomande în continuare respectarea distanțării fizice și abținerea...

Mai multe articole din aceeasi categorie