vineri, iulie 12, 2024
37.9 C
Craiova

Ranca, Sinaia Gorjului uitata de autoritati! Intreprinzatorii ameninta cu proteste la Bucuresti, in fata Guvernului, din cauza lipsei infrastructurii in zona!

Zona Ranca din Judetul Gorj ramane una care prezinta un interes foarte mare pentru iubitorii muntelui si cei ai schiului. Peste 10.000 de turisti au venit aici in vacantele de Craciun si Revelion distrandu-se intr-un cadru natural feeric. Din pacate, autoritatile locale au pus Zona Ranca pe ultimele locuri pe lista de investitii. Impropriu denumita statiune, Ranca are mari probleme ca infrastructura. Bucuria si satisfactia turistilor se transforma  in nervi de cele mai multe ori din cauza drumurilor, a furnizarii apei , a lipsei locurilor de parcare.

Ultimele probleme au aparut chiar de Sarbatori, cand multe din pensiunilor din Ranca au ramas fara apa. Dupa acest nou episod, rabdarea intreprinzatorilor, care an de an reproseaza autoritatilor locale lipsa de implicare in dezvoltarea infrastructurii statiunii, a ajuns la limita. Acestia vor sa protesteze in perioada urmatoare chiar la Bucuresti!

„Au fost și sunt in continuare probleme cu alimentarea cu apa, pentru ca nu s-a tinut cont de niciuna dintre propunerile pe care le-am facut. Cu toate ca Primariile Baia de Fier și Novaci au aprobat preluarea sistemelor de catre Aparegio, nu s-a facut nici un fel de lucrare de imbunatatire. Unitatile de turism aflate în partea dinspre munte au ramas fara apa. Trece apa pe langa ei din munte, dar ei nu au apa. Toti oamenii platesc taxe si impozite, dar la ei nu ajunge apa, iar drumul este impracticabil. Nu a facut nimeni nimic, cu toate ca Ranca aduce venituri importante bugetelor locale”, a declarat Constantin Pănescu, președintele Asociației Concesionarilor din Ranca, pentru Impact in Gorj.

Autoritatile au manifestat in ultimii ani un dezinteres total pentru Ranca, rezumandu-se doar la inspectarea periodica a DN 67C, insotiti intotdeauna de presa locala, sau la deschiderea unor activitati, izolate si acestea, sportive sau in alte domenii de interes redus. De asemenea, de Ranca se mai aude cand vreo vedeta autohtona isi face aparitia prin zona si merge la o stana unde se fotografiaza in haine de cioban si mananca bulz.

Dezinteresul autoitatilor vine in conditiile in care foarte multi intreprinzatori  si-au investit o mare parte din venituri si sunt mai preocupati de dezvoltarea zonei decat aceleasi autoritati. Sunt semnificative repetatele apeluri ale aceluiasi Constantin Panescu, președintele Asociației Concesionarilor din Rânca, ramase, din pacate,  neauzite si ramase la acelasi stadiu.

Protest chiar in fata Guvernului!

Tinand cont de exasperarea intreprinzatorilor, Panescu a precizat ca vrea sa organizeze un protest in Piata Victoriei din București, pentru a atrage atentia asupra problemelor din cea mai atractiva zona a judetului Gorj: „O sa ne intalnim intr-o sedinta si probabil ca o sa mergem si noi in Piata Victoriei, in fata Guvernului. Speram ca ne vom strange cateva sute de persoane. Este vorba de angajatii unor firme din Bucuresti care au investit la Ranca, investitori locali si, de asemenea, ii asteptam alaturi de noi pe turistii care s-au bucurat de frumusetile din Ranca“.

Intreprinzatorii din zona Ranca spera in imbuntatatirea urgenta a problemelor legate de drumuri, parcari si apa. Ei fac pentru a nu se stie cata oara un apel  catre Consiliul Judetean Gorj, catre primarii din Baia de Fier si Novaci, cei care administreaza o parte din zona Ranca si, nu in ultimul rand, catre conducatorii Obstei de mosneni Gilortul, sa-si indrepte atentia  si spre aceasta Sinaie a  Olteniei.

Este un fapt dovedit statistic ca, desi se bucura enorm de frumusetea peisajelor si de conditiile de distractie din pensiuni, hoteluri si restaurante, turistii care vin la Ranca se enerveaza enorm din cauza lipsurilor care tin de infrastructura. Din aceasta cauza,  foarte putini dintre ei revin in zona.

Nu in ultimul rand, si investitorii spun ca merita mai mult respect din partea acestor autoritati si actiuni concrete , nu doar promisiuni.  Si chiar au dreptate. Daca doriti un exercitiu, urmariti promisiunile de la inceputul fiecarui an si cele din campanile electorale ale autoritatilor locale. Promisiuni desarte in urma carora raman insa aceleasi probleme grave ale lipsei locurilor de parcare, a furnizarii apei si a drumurilor laterale. Toate alunga incet incet turistii din Ranca si tin prizoniera o zona care ar putea deveni, fara probleme, unul din reperele turismului montan in Romania si nu numai.

Ultimele stiri

Primarul ales Mario De Mezzo: „Echipa PNL Slatina este pregătită de astăzi să preia guvernarea locală”. Care sunt prioritățile anunțate

Liberalul Mario De Mezzo, cel care a câștigat alegerile locale din 9 iunie pentru funcția de primar al Slatinei,...

Mai multe articole din aceeasi categorie