Breaking News

Publicatie administrata editorial de Cristi Giambasu

Peste 100.000 de pacienti din sistemul sanitar au decis: acestea sunt cele mai bune spitale din Romania! Vezi si cele mai mari nemultumiri la adresa personalului medical!

Observatorul Român de Sănătate a analizat mai multe chestionare de satisfacţie completate de pacienţii români, publicând astfel un top al celor mai curate spitale, dar și un top al rușinii.

Chestionarele au fost completate de pacienţii din toate spitalele din România, în perioada decembrie 2016 – ianuarie 2018, în cadrul unui studiu care şi-a dorit să reflecte realitatea din unităţile medicale româneşti, modul în care sunt trataţi pacienţii şi calitatea serviciului medical. ORS a analizat 122.423 de chestionare.

În urma studiului, specialiștii au ajuns la următoarele concluzii:

– Peste o cincime din pacienţii internaţi sunt nemulţumiţi sau foarte nemulțumiţi de curățenia din spitale.

– 8 pacienţi din 10 sunt mulţumiţi sau foarte mulţumiţi de activitatea şi implicarea medicului care i-a îngrijit.

– Peste o cincime din pacienţii internaţi au fost nevoiţi să își cumpere medicamente sau alte materiale sanitare din banii proprii în perioada internării în spital.

– Unui număr de 4.798 de pacienți li s-au solicitat bani sau atenții de către personalul medical (3,92% din totalul pacienților care au răspuns chestionarului).

– 21% din spitale arată zero interes pentru părerea pacienţilor. În cazul acestora nu a fost completat nici măcar un chestionar de satisfacţie.

Observatorul Român de Sănătate a realizat și un top al unităţilor sanitare cu cele mai bune rezultate, evaluate pozitiv de pacienţi din punct de vedere al serviciilor medicale şi al curăţeniei.

Dacă ne referim la servicii medicale de calitate, Spitalul Clinic de Obstretică-Ginecologie ”Cuza Vodă” din Iași este pe primul loc, 87,82% dintre pacienții chestionați declarându-se mulțumiți de serviciile prestate. La o diferență foarte mică, pe locul doi și trei, se situează Spitalul Clinic de Recuperare Cluj-Napoca (86,85%) și Spitalul Clinic de Obstretică-Ginecologie ”Dr IA Sbarcea” Brașov (86,82%).

Sursa: stirileprotv.ro

Articole asemanatoare

1
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
VICTOR Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
VICTOR
Guest
VICTOR

Un medic concediat de la Spitalul de Pneumoftiziologie din Sanpetru, dr. Horia Ionut Leoveanu, a facut dezvaluiri socante despre modul in care sunt tratati bolnavii, teroarea sub care lucreaza personalul si abuzurile care se fac. -Cadavrele erau tinute intr-o camera dezafectata a sectiei de la parter, timp mai multe zile, pacientii erau tratati numai de TBC, chiar daca aveau si alte afectiuni, iar externarile se faceau preferential-, spune Leoveanu. Acestea sunt insa doar o parte din neregulile descrise de Ionut Leoveanu. Medicul Horia Ionut Leoveanu a fost angajat la Spitalul TBC din Sanpetru in iunie 2000. Nu este pneumolog, dar… Read more »