joi, decembrie 9, 2021
0.4 C
Craiova

Rareș Bogdan către președintele PSD: „Marcele, nu ne omorî!”

Negocierile între PSD-PNL se îndreaptă spre acceptarea ideii că premierul va fi senatorul liberal Nicolae Ciucă, în ciuda faptului că social-democrații au decis să-l susțină pe Marcel Ciolacu. În aceste condiții, discuțiile de joi seara s-au concentrat pe împărțirea ministerelor-cheie, anunță stiripesurse.ro.

Potrivit unor surse politice, social-democrații vor să obțină Ministerul Finanțelor, în condițiile în care liberalii au premierul. Acceptată inițial de prim-vicepreședinții PNL, această variantă îl nemulțumește profund pe Florin Cîțu. Președintele PNL a fost mai puțin activ la negocierile de joi seara, în condițiile în care Nicolae Ciucă a fost desemnat să conducă delegația liberală. Cîțu s-a retras din discuții din cauza pretențiilor PSD, însă a ținut să-și exprime la final opoziția față de cedarea Ministerului Finanțelor.

Pe lângă Finanțe, PSD vrea să obțină și Ministerul Transporturilor. În condițiile în care Ministerul Dezvoltării ar urma să rămână la UDMR, liberalii s-ar vedea fără trei dintre cele mai importante ministere, situație considerată inacceptabilă. De altfel, potrivit surselor politice, Rareș Bogdan i-a cerut lui Marcel Ciolacu să cedeze măcar Transporturile. „Marcele, nu ne omorî. Dacă ne faceți asta, o să ne dea afară din partid ai noștri”, ar fi spus Rareș Bogdan, în discuțiile de joi seara.

Discuțiile ar urma să fie reluate astăzi, pentru stabilirea împărțirii portofoliilor, ținând cont și de faptul că ambele partide vor ca până joia viitoare guvernul să fie deja învestit.

Antena 3 a prezentat o posibilă listă de miniștri de la PSD:

Mihai Tudose – Ministrul Apărării

Adrian Câciu / Leonardo Badea – Ministrul Finanțelor

Alexandru Rafila – Ministrul Sănătății

Gabriela Firea – Ministrul Muncii

Sorin Grindeanu – Ministerul Transporturilor

Adrian Chesnoiu / Petre Daea – Ministrul Agriculturii.

 

 

Ultimele stiri

MEDICINA DENTARĂ

MEDICINA DENTARĂ MEDICINA DENTARĂ Publicată de Euro Oltenia Info pe Miercuri, 8 decembrie 2021

Mai multe articole din aceeasi categorie