RAZBOI DUR IN PSD! Paul Stanescu si-a dat demisia dupa o cearta cu Dancila! Premierul si-a pus mandatul la bataie si a cerut congres imediat!

Lovitura teribila pentru PSD in plin Comitet Executiv! Presedintele executiv, Paul Stanescu, si-a dat demisia la nici doua saptamani de la numirea in functie. Surse autorizate sustin ca Stanescu, care nu a dorit sa faca niciun comentariu, s-a enervat dupa un schimb dur de replici cu Viorica Dancila pe tema viitorului Congres al PSD.

Paul Stănescu s-a declarat împotriva convocării unui congres în care să se aleagă o nouă conducere a partidului până după alegerile prezidențiale din această toamnă. El a intrat in conflict deschis cu premierul Dacila, care vrea cat mai repede organizarea Congresului si limpezirea apelor in partid.

Stanescu se retrage din nou dupa ce in urma cu cateva luni a fost coordonatorul si semnatarul scrisorii prin care mai multi membri importanti PSD ii cereau lui Dragnea sa plece. Si atunci, si acum, Stanescu a preferat sa se dea la o parte, aratand ca nu se cramponeaza de putere. Oltenia pierde astfel unul dintre cei mai puternici oameni politici pe care i-a avut la nivelul conducerii tarii.

Comitetul Executiv al PSD s-a reunit vineri pentru a stabili data congresului şi să discute din nou despre remanierile din Guvern. 

Majoritatea au declarat că un congres de alegere a președintelui trebuie organizat cât mai rapid, Marian Oprișan înaintând ca interval de timp sfârșitul acestei luni, însă alți lideri importanți consideră că ar trebui organizat după alegerile prezidențiale din toamnă.

Pe de altă parte, Niculae Bădălău susţine varianta unui congres organizat „într-o lună-două” pentru a stabili programul de campanie al prezidenţiabilul şi numele acestuia.

De aceeași părere este și Gabriela Firea, care a spus însă că nu există un conflict între ea și Viorica Dăncilă: „Așa s-a auzit pe surse. Eu nu știam că avem un astfel de conflict.”

În ceea ce privește data organizării congresului PSD, primarul general al Capitali a spus că „graba strică treaba”.

Viorica Dancila si-a pus mandatul pe masa si a cerut Congres imediat!

Prim-ministrul joacă tare în ședința Comitetului Executiv Național al PSD. Președintele interimar al partidului a venit la ședința partidului și le-a spus de la bun început membrilor CExN al PSD că își dorește un Congres extraordinar al PSD cât mai repede pentru a pune capăt bisericuțelor din partid.

Pentru a fi cât mai clară că e hotărâtă, Viorica Dăncilă a anunțat că nu se cramponează de funcția de prim-ministru dând astfel senzația că dacă liderii PSD nu sunt de acord cu o reglementare rapidă a situației de interimat din partid atunci ar putea renunța la poziția de premier. Asta ar însemna ca PSD va merge direct în opoziție dacă ținem cont de faptul că președintele Klaus Iohannis a anunțat deja că nu va mai fi de acord cu un nou prim-ministru din partea Coaliției PSD-ALDE.

Sedinta este in plina desfasurare. Vom reveni cu amanunte!

UP-DATE: Tabara Vioricai Dancila a avt castig de cauza si si-a impus punctul de vedere. Prin vot, Comitetul Execuitv a decis ca pe data de 29 iunie sa fie organizat Congresul care va desemna noua conducere a partidului. Impotriva au votat si Gabriela Firea, si Marcel Ciolacu.

Articole asemanatoare

Lasa un comentariu