Razboiul Iohannis – Dancila continua! Presedintele a respins remanierea si a atacat-o pe premier! Dancila nu a ramas datoare!

Razboiul Iohannis - Dancila continua!

Razboiul Iohannis – Dancila continua! Președintele Klaus Iohannis a anunțat joi că refuză categoric remanierea guvernamentală propusă de Viorica Dăncilă. „Această remaniere e neavenită, nepotrivită și o refuz clar”, a spus Iohannis. El s-a referit la încercarea de remaniere pe care a numit-o „cras neconstituțională”. Premierul a raspuns si ea foarte dur.

„Trebuie sa vă prezentați în fața Parlamentului României cu o solicitare de validare a Guvernului dvs. Altfel lucrurile nu se pot rezolva” i-a transmis el Vioricăi Dăncilă.

„Am primit o astfel de solicitare de remaniere la sfârșitul lui august. Iar la câteva ore ALDE a anunțat că părăsește coaliția de la Guvernare. Constituția cere explicit în această chestiune un vot din partea Parlamentului”, a afirmat Iohannis.

Acesta a acuzat PSD că se agață „în mod jalnic” de putere. „Se vede că doamna prim-ministru se teme de un vot în Parlament și încearcă să tragă de timp”, a spus președintele.

Dancila raspunde la fel de dur!

Razboiul Iohannis – Dancila continua! Primul-ministru Viorica Dăncilă a declarat că noul refuz al președintelui Klaus Iohannis de a accepta remanierea arată acesta a preluat agenda PNL. Adica a preluat tăierile și neplata salariilor bugetarilor ca proiect de țară. Si asta deoarece refuzul numirii miniștrilor a dus la întârzieri în plata salariilor.

Iată principalele declarații ale premierului:

  • Am asistat la un record personal al președintelui: reacție rapidă la propunerile de miniștri. Pentru dl Iohannis simțul urgenței se activează doar în campanie. Din păcate, nepăsarea continuă.
  • Dacă nu am fi găsit soluția deblocării prin delegarea unor atribuții ale ministerelor către Secretariatul General, oamenii ar fi rămas plătiți mult timp. A trebuit să modificăm proceduri pentru ca oameni din ministere și agenții guvernamentale să-și poată primi salariile.
  • Din păcate, în această seară am văzut un nou episod al disprețului prezidențial. Este evident că partidul dl Iohannis are o problemă cu bugetarii. Ii jignesc și îi amenință că le taie veniturile. Dl Iohannis a dus lucrurile la alt nivel refuzând dreptul la plată a celor care muncesc.
  • Fie dl Iohannis a adoptat tăierile și neplata ca proiect de țară de la domnii Orban și Cîțu. Fie a intrat în jocul dlui Tăriceanu care ne scrie scrisori și vorbește de rău colegii de partid. Colegi pe care tot el i-a sacrificat prin ieșirea de la guvernare. O alianță de conjunctură între dl Iohannis și dl Tăriceanu, alianța ipocriziei și a distrugerii

“Opozitie cinica si imatura!”

  • Fie că abandonează guvernarea, fie că o blochează, acești oameni s-au întors împotriva propriului popor. Avem o opoziție cinică și imatura. O opozitie orbită de interesele personale și de campanie. A început să acționeze împotriva oamenilor
  • Vreau să dau asigurări ferme că nu voi ceda în fața acestui blocaj. Oamenii așteaptă să le plătim pensiile majorate, salariile, să derulăm investițiile la care ne-am angajat. Nu-mi este teamă să merg în Parlament. In Senat am arătat că avem majoritate la votul de acum două zile. Nu fugim de Constituție, nu fugim de responsabilitate și nu vom da înapoi
  • Voi rămâne cea căreia nu-i va fi teamă să privească în ochii românilor. In ochii celor care vor face diferența între cei care își apără țara, buni români care arată responsabilitate și solidaritate. Si intre cei care preferă să acționeze în interes propriu chiar dacă aduc deservicii propriei țări.

Articole asemanatoare

Lasa un comentariu