luni, iunie 24, 2024
23.4 C
Craiova

Reacția victimei lui Bercea Mondial la eliberarea condiționată: „Nu mi-e frică!”

Fostul viceprimar al Slatinei, Valeriu Matei, cel pentru care Bercea Mondial a fost condamnat în octombrie 2020 la o pedeapsă cu închisoarea de 13 ani şi 272 de zile pentru tentativă de omor, spune că decizia este legală și că „asta e legea, nu am ce să fac”.

Într-o declarație acordată euroolteniainfo.com, Valeriu Matei a spus că nu se teme.

„Nu mă interesează ce face Justiția română. Dar decizia e legală, m-am interesat și eu. Nu mi-e frică, credeți că vrea să se întoarcă înapoi? Ca să nu mai spun că nu eu l-am băgat acolo, singur s-a băgat. Asta e legea, pe mulți îi scot așa, mai devreme, să le rămână o coadă ca să stea cuminți. Omul se gândește Ce fac? Mă duc inapoi? S-a săturat de închisoare”, ne-a spus Valeriu Matei.

Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, şi fiul său Laurenţiu au fost implicaţi în ianuarie 2009 într-un conflict cu viceprimarul Slatinei de la acea dată, Valeriu Matei, şi un prieten al acestuia, Adrian Văduva.

„În perioada în care am fost viceprimarul Slatinei am demarat o acţiune pentru stoparea lucrărilor din Slatina pe care Bercea le efectua fără autorizaţie de construire. Anul trecut, am vândut 300 mp în municipiu unei persoane. Aceasta cred că i-a vândut terenul lui Bercea. În urmă cu două săptămâni, am primit o documentaţie de la Primăria Municipiului Slatina, ca răspuns la o cerere prin care eu aş fi solicitat autorizaţie pentru construirea unei case pe terenul pe care îl vândusem. Bercea m-a sunat să mă duc să îi dau documentele şi mi-a spus că el solicitase primăriei actele respective”, declara, la acea dată, Valeriu Matei.

„A scos cuţitul şi a vrut să mi-l înfigă în piept! M-am ferit şi m-a lovit în umărul stâng. După aceea, unul dintre fiii lui a venit (cu maşina – n.r.) pe sens invers. Celălalt fiu al lui Bercea (Marian – n.r.) m-a lovit cu bâta. Vecinului meu (Adrian Văduva – n.r.) i-au rupt piciorul”, a mai declarat Matei.

Membrii clanului au fost cercetaţi de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt  pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor. Ulterior, Parchetul a hotărât neînceperea urmăririi penale împotriva învinuiţilor. Dosarul a fost redeschis de procurorii din cadrul Parchetului General, în 2018.

 

Ultimele stiri

FOTO/OLT: Tenis de masă. Trei medalii pentru sportivii CSM Slatina la Top 16

Trei din cei patru sportivi ai Clubului Sportiv Municipal Slatina, participanți la competiția Top 16, care s-a desfășurat în...

Mai multe articole din aceeasi categorie