vineri, iunie 14, 2024
24.2 C
Craiova

Reacție: Dan Vîlceanu spune că nu se alocă bani politic, ci cui a cerut

Continuă scandalul politic după ce mai mulți lideri USR și PSD au acuzat liberalii că au alocat bani din Fondul de rezervă doar pentru primarii lor.

Ministrul interimar al Finanțelor Publice, Dan Vîlceanu, spune că PSD și USR „s-au aliat și împotriva primarilor, nu doar a PNL”. El acuză PSD de ipocrizie, făcând trimitere la modul în care guvernele social-democrate distribuiau banii către primari. De ipocrizie este acuzat și Cioloș, Vîlceanu susținând că USR știe să guverneze doar pe Facebook.

„USR preia discursul PSD, după ce a spus despre primari că sunt hoți și nu a fost de acord cu Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”. Azi, același USR strigă că primarii lor n-au primit bani.

PSD, cel care împărțea acești bani strict pe criterii politice atunci când era la guvernare, adică numai către primarii lor, are aceeași nemulțumire ca USR. Marcel Ciolacu a ratat un moment bun să tacă și a mai ratat să formuleze o plângere penală in 2019 colegilor lui de partid, care distribuiau atunci 1, 4 miliarde de lei doar PSD și eventual primarilor pe care ii forțau să candideze de la PSD.

Realitatea este că, de această dată, din Fondul de rezervă au primit bani localitățile și Consiliile Județene care au făcut solicitări la prefecturi, respectiv 2.775 de localități și 41 de Consilii Județene, indiferent de culoarea lor politică. 200 de localități nu au făcut solicitări.

Ambele partide sunt nemulțumite de modul în care au fost împărțiți banii din Fondul de rezervă, către autoritățile locale din România.

USR arată încă o dată că “știe” să guverneze doar pe Facebook, iar când este in situația de a lua decizii, fiind la guvernare, alege să plece, că e mai ușor să critici. După ce au plecat de la guvernare, “știu” din nou ce e mai bine pentru România. Domnul Cioloș ar fi mai bine să consulte Anexa 7.03 a bugetului pe anul 2021, înainte să meargă la televizor și sa-și afișeze ipocrizia.

PSD face ce știe cu aceeași ipocrizie, pe care a preluat-o foarte repede și USR, deși este un partid mai nou”, scrie Dan Vîlceanu pe Facebook.

Primarii PNL au primit peste 150 de milioane de euro, „mită pentru că l-au votat la Congres pe Cîțu, în timp ce restul administrațiilor nu au primit bani nici de hârtie igienică”, spunea joi Marcel Ciolacu. El a anunțat că PSD depune plângere penală: „A mai fost la pușcărie. Trebuie să se întoarcă acolo”

În schimb, Vîlceanu amintește că, în 2019, guvernul demis al Vioricăi Dăncilă a aprobat o Hotărâre de Guvern prin care a împărțit banii alocați la rectificare către administrațiile locale. Cele mai mari sume au mers către primarii PSD. De asemenea, la nivelul Consiliilor Județene, topul primelor 5 județe care au primit bani de la Guvern a fost dominat de social democrați. În total, guvernul interimar Dăncilă a aprobat 1,4 miliarde de lei, pentru 1.600 de localități.

Reamintim că primarul Craovei, Lia Olguța Vasilescu, a spus astăzi că nu a primit niciun leu din Fontul de rezervă, iar deputatu PSD Adrian Chesnoiu a precizat că nici la Caracal și Slatina nu s-a alocat nimic.

Ultimele stiri

Campioana europeană la tenis de masă, muză pentru iubitul handbalist!

Pentru a sărbători “Ziua mondială a fotografiei în natură”, multimpla campioană la tenis de masă, Andreea Dragoman, și-a pus...

Mai multe articole din aceeasi categorie