Record de înscrieri la Transalpina Challenge! Mihai Leu concurează cu Ferrari 458

În acest weekend va fi spectacol auto pe Transalpina! Pe 19 și 20 septembrie are loc penultima etapă a sezonului de viteză în coastă, Transalpina Challenge. Este un record de înscrieri, după cum anunță organizatorii: 89 de piloți la start.

Mihai Leu, campion la Categoria I, cu Ferrari 458 Challenge, va concura și el Transalpina Challenge.

„Emil Nestor poate deveni, în premieră, campion național la viteză în coastă, iar pentru asta mai are nevoie de un singur punct în weekend la penultima etapă a sezonului, Transalpina Challenge. Runda, inclusă în ultimul moment în calendar pentru a înlocui Câmpulungul, a atras nu mai puțin de 89 de concurenți la start, un record pentru sezonul 2020.

Cu 4 victorii din 4 în actuala ediție a Campionatului Național de Viteză în Coastă Total, Nestor a stabilit și tot atâtea recorduri de timp pe trasele de concurs. Pilotul bucureștean are 100 de puncte, iar o simplă clasare în Top 10 i-ar aduce titlul la Categoria II, acolo unde anul trecut a dus o luptă strânsă cu Lucien Hora, mulțumindu-se în final cu poziția secundă.

Pe un prototip Norma M20FC, Nestor a anunțat însă că nu se va mulțumi doar cu o clasare în puncte, deoarece are ca obiectiv victoria în runda de pe Transalpina și chiar să doboare recordul stabilit anul trecut de Hora, un spectaculos 2:31,565. „Nu vin doar să punctez, ci să obțin un timp cât mai bun”, a spus Nestor.

La fel ca la Baia Mare, lupta pentru prima poziție se va da contra lui Silviu Dumitrescu (Osella PA2000 EVO) și Stefan Stoev (Silver Car EF10), în timp ce Emil Ghinea (Norma M20F), Octavian Ciovică (Radical SR8) și Dani Oțil (Radical SR4) sunt și ei pretendenți la podium.

Deja campion la Categoria I, Mihai Leu (Ferrari 458 Challenge) revine pe traseul unde și-a asigurat anul trecut titlul la aceeași divizie. Ocupantul locului secund în clasamentul mașinilor de producție, Alex Mirea, cu un BMW M2, este și el prezent pe lista de înscrieri de pe Transalpina. La start va fi și Florin Voicu, pe un Ferrari 458 Challenge”, se arată în comunicatul organizatorilor, Federația Română de Automobilism Sportiv.

Sâmbătă, deschiderea temporară a circulației pe Transalpina, tronsonul Novaci-Rânca, va fi între 13:00 și 14:00, iar duminică între 12:30 și 13:30.

Sursa foto: fras.ro.

Articole asemanatoare