Regina Elisabeta a II-a: „Vom reuși și succesul va fi al tuturor”

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a ținut, duminică, un discurs emoționant transmis în direct la televiziunea britanică din Castelul Windsor. Este a patra oară în timpul domniei sale de 68 de ani când Regina face o adresare extraordinară națiunii.

„Vă vorbesc într-un moment de provocare crescândă. O perioadă de întrerupere în viața țării noastre. O perturbare care a adus durere unora, dificultăți financiare multora și schimbări enorme în viața de zi cu zi a tuturor.

Vreau să mulțumesc tuturor celor din prima linie, precum și lucrătorilor din sistemul de îngrijire, celor care îndeplinesc roluri esențiale. Și celor care își continuă în mod dezinteresat îndatoririle de zi cu zi în afara casei, în sprijinul nostru al tuturor.

Sunt sigură că națiunea mi se va alătura în a vă asigura că ceea ce faceți este apreciat și că fiecare oră din munca grea ne va apropia de o revenire la vremuri mai normale.

Vă mulțumesc celor care stați acasă și îi protejați pe cei vulnerabili. Împreună ne luptăm cu această afecțiune și vreau să vă asigur că, dacă vom fi uniți și hotărâți, o vom depăși. Sper ca în anii care vin să fiți mândri de cum ați acționat. 

Mândria noastră ne definește prezentul și viitorul, nu doar trecutul.

Momentele când Marea Britanie s-a unit pentru a-și aplauda lucrătorii esențiali va fi ținut minte ca o exprimare a spiritului național și simbolul său va fi reprezentat de curcubeiele desenate de copii.

Oamenii îi ajută pe ceilalți, le livrează mâncare, medicamente, verifică dacă vecinii sunt bine și își modifică afacerile personale pentru a ajuta în gestionarea situației. 

Deși să te izolezi e dificil uneori, oameni descoperă că e o oportunitate pentru a încetini, a lua o pauză și reflecta, a se ruga sau a medita.

Acest moment îmi amintește de prima transmisiune pe care am făcut-o, în 1940, alături de sora mea. Eram copii și am vorbit de aici, de la Windsor, copiilor care fuseseră evacuați din casele lor și trimiși în altă parte, pentru siguranța lor. Azi, încă o dată, mulți resimt o separare dureroasă de cei dragi. Dar acum, ca atunci, știm, în adâncul nostru, că asta trebuie să facem. 

Această situație e diferită de cele prin care am trecut. Acum ne unim cu toate naționalitățile de pe glob într-un efort comun, folosind marile progrese ale științei și compasiunea pentru a ne vindeca.

Vom reuși și succesul va fi al tuturor. Mai avem de îndurat, dar vor reveni zilele bune: vom fi din nou cu prietenii noștri, cu familia, ne vom revedea. Vă mulțumesc tuturor și vă trimit cele mai bune urări”.

Articole asemanatoare