Remus Borza nu a rezistat decat 10 zile! Dancila l-a demis in urma declaratiilor prin care consilierul cerea restructurarea aparatului bugetar si micsorarea numarului de ministere!

Remus Borza a venit cu idei revolutionare ca si consilier al premierului Dancila! Interzicerea exportului de masa lemnoasa care sa fie prelucrata in mobila in tara si abia apoi exportata, restructurarea aparatului bugetar, miscorarea numarului de ministere sunt doar cateva idei pe care Borza voia sa le aplice si, prin ele, sa dea o alta fata PSD-ului! Nu a apucat sa traiasca decat o saptamana in Guvern! A fost demis fara prea multe explicatii chiar de Dancila, dupa ce si-a sustinut ideile la o televiziune!

“Exportăm cherestea în loc să exportăm mobilă, exportăm minereuri de cupru şi zinc în loc să exportăm echipamente, utilaje. În locul marilor combinate unde intrau 8 milioane de muncitori, astăzi vedem malluri sau mărăcini. (…) Şi în 2008 am avut o creştere de 8,5%, ne băteam cu cărămida în piept, aveam investiţii străine directe de 9,5 miliarde de euro, record absolut, astăzi, vedeţi, la 4 miliarde de euro când intră, zici că am prins pe Dumnezeu de un picior”, a declarat, între altele, Remus Borza.

Borza a fost numit consilier onorific al prim-ministrului pe data de 30 mai.

Din pacate pentru el, si pentru economia si administratia din Romania, interesele marilor firme din industria lemnului si a poiliticienilor conservatori au avut castig de cauza in fata premierului Dancila. Ramane de vazut cu cine se va reforma PSD-ul daca un consilier cu idei curajose nu a putut rezista in fata “balaurilor” din partid si din jurul lui decat 10 zile.

Articole asemanatoare

Lasa un comentariu