miercuri, iunie 29, 2022
34.5 C
Craiova

Restricții de trafic în Râmnicu Vâlcea. Se instalează dale elastice

Primăria Râmnicu Vâlcea instalează dale elastice pe două artere rutiere, unde circulația va fi restricționată.

Potrivit unui comunicat al primăriei, șoferii sunt atenționați să evite trecerile de cale ferată de pe bulevardul Nicolae Bălcescu şi de pe strada Mihai Eminescu.

„S-au predat amplasamentele şi s-a dat ordinul de începere a lucrărilor la amenajările cu dale elastice la trecerile de cale ferată de pe bulevardul Nicolae Bălcescu şi de pe strada Mihai Eminescu. Conform contractelor încheiate cu executantul desemnat, Europan Prod SRL, lucrările urmează să dureze 45 de zile. Până la instituirea restricţiilor de trafic auto, şoferii sunt rugaţi să evite cele două zone, traseele de ocolire fiind prin pasajul subteran Hervil şi pe pasajul suprateran Tudor Vladimirescu (în cazul lucrărilor care afectează bd. Nicolae Bălcescu) sau prin pasajele subterane Dacia şi Bogdan Amaru (în cazul lucrărilor de pe str. Mihai Eminescu)”, anunță municipalitatea.

Tot mai multe dale de cauciuc

În prima parte a anului 2018, Primăria municipiului a amenajat cu dale elastice trecerea de cale ferată de pe strada Gib Mihăescu, printre beneficiile obţinute în urma investiţiei numărându-se fluidizarea traficului auto, confort şi siguranţă în traversarea zonei, precum şi un nivel de zgomot redus semnificativ. O altă lucrare similară avută în vedere de Primăria municipului este cea care vizează trecerea la nivel cu calea ferată uzinală de pe str. Copăcelu.

O tehnologie eco

Sistemul dalelor de cauciuc e tot mai utilizat de administrațiile din România, fiind întâlnit în mai toate orașele. Este considerat avantajos pentru că asigură o trecere auto sigură, lină și silențioasă a căii ferate, inclusiv pentru masini de mare tonaj și mijloace de transport în comun. Mai mult, este realizat din materiale reciclate, este durabil și prietenos cu mediul (eco-friendly), după cum spun producătorii.

Ultimele stiri

Florin Cîțu a demisionat de la conducerea Senatului

Florin Cîțu a demisionat în urmă cu scurt timp de la conducerea Senatului, au declarat pentru euroolteniainfo.com surse din...

Mai multe articole din aceeasi categorie