sâmbătă, august 13, 2022
21.2 C
Craiova

Rețeaua de termoficare din Râmnicu Vâlcea va fi reparată cu fonduri UE

Aproximativ 17 milioane de euro, fonduri europene, vor fi investite în modernizarea reţelei de termoficare din Râmnicu Vâlcea. Lucrarea presupune reabilitarea a aproximativ 14 kilometri de conducte primare şi secundare prin care este distribuit agentul termic în locuinţe, a anunţat preşedintele forului judeţean vâlcean, Constantin Rădulescu.

„Investiţia presupune lucrări de reabilitare a 3,25 km reţea primară şi 10,033 km reţea secundară de termoficare şi se realizează în baza a patru contracte. În prezent, se lucrează în cadrul tuturor contractelor încheiate, trei dintre acestea fiind într-un stadiu incipient, iar cel de-al patrulea apropiindu-se de finalizare (98%). Am verificat personal lucrările în şantierele deschise în mai multe puncte din municipiu. Am întâlnit şi situaţii în care lucrările se desfăşoară mai greoi, însă am primit asigurări de la constructori că situaţia va fi remediată. Prin finalizarea acestui proiect de către Consiliul Judeţean Vâlcea, se urmăreşte creşterea calităţii serviciilor de termoficare urbană, prin reducerea pierderilor în reţea. Beneficii vor avea şi vâlcenii, care vor plăti mai puţin pentru apă caldă şi căldură”, a precizat șeful CJ, potrivit portalului administratie.ro.

 

Ultimele stiri

20 de trenuri electrice vor circula în România. Craiova este inclusă în rute

Autoritatea pentru Reformă Feroviară anunță, joi, deschiderea seriei achizițiilor de material rulant prin Planul Național de Redresare și Reziliență...

Mai multe articole din aceeasi categorie