vineri, mai 24, 2024
15.9 C
Craiova

Revenire pentru Simona Halep în circuitul WTA! Eșec cu Paula Badosa la Miami Open

Revenire pentru Simona Halep în circuitul WTA, după o pauză de peste un an și jumătate cauzată de acuzațiile de dopaj. A pierdut însă în fața Paulei Badosa, după un meci de luptă (Sursa Foto: SMG / Zuma Press / Profimedia).

Chinul a luat sfârșit pentru „Super Simo“! Românca a deputat la Miami Open, turneu de categorie „WTA 1000“. A intrat încrezătoare pe teren și a evoluat ca și cum scandalul cu suspendarea pentru dopaj și absența îndelungată din circuit nu ar fi afectat-o prea mult. A avut mai multe duble greșeli, dar și execuții spectaculoase. Cu toate acestea, pauza îndelungată și-a spus cuvântul, iar Simona a pierdut în runda inaugurală în fața spaniolei Paula Badosa (80 WTA). Scor final 6-1, 4-6, 3-6, după un meci de luptă care a durat două ore.

Primul set a fost la discreția Simonei. Ezitantă la început, Halep și-a revenit rapid și nu i-a dat nicio șansă spaniolei. Badosa și-a luat revanșa în setul doi, adjudecat cu 6-4. În setul decisiv Paula Badosa s-a dovedit mai bună, cu toate că Simona a încercat din răsputeri să întoarcă rezultatul. Spaniola s-a impus cu 6-3 și a acces în turul secund de la Miami Open.

A fost primul meci pentru „Super Simo“ după 569 de zile de pauză și un proces la TAS care i-a dat câștig de cauză. La începutul acestei luni, Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a redus suspendarea Simonei Halep pentru dopaj de la 4 ani la 9 luni, iar românca a primit dreptul de a reveni pe teren. Ultimul meci jucat de „Simo“ a fost la US Open, în anul 2022. La momentul respectiv, Halep era eliminată în primul tur de ucraineanca Snigur, cu scorul de 2-6, 6-0, 4-6.

Citește și: Halep intre dragoste, ură și dependența unei țări întregi

Ultimele stiri

FOTO/VIDEO: ALRO și ASCAR, sprijin substanțial pentru tinerii talentați din județul Olt. „Gala Excelenței în Artă” ar putea fi organizată, în 2025, la Paris

Asociația pentru Sprijinirea Copiilor și tinerilor Artiști din România - Duiliu Zamfirescu (ASCAR), cu sprijinul ALRO și în colaborare...

Mai multe articole din aceeasi categorie