Romanescu scutește Pandurii de chirie. Cei de la club: „E stadionul nostru!”

Consiliul Local Târgu Jiu a decis azi să acorde „o gură de oxigen” clubului Pandurii Târgu Jiu, amânând plata chiriei pentru folosirea stadionului pentru perioada 2020-2021. Anunțul a fost făcut de primarul Marcel Romanescu.
„Pandurii Târgu Jiu, echipa orașului nostru, trebuie ajutată! Am spus-o de nenumărate ori și de aceea am convocat astăzi, de la ora 14:00, o ședință de consiliu de îndată. Am găsit o soluție legală, și am inițiat un proiect de hotărâre prin care amânăm de la plată chiria pentru folosirea stadionului pentru perioada 2020-2021. Indiferent de deznodământul litigiului pe care îl avem cu Pandurii, încercăm să oferim o gură de oxigen pentru club.

Da, facem tot ce se poate, respectând prevederile legale, pentru ca Pandurii să joace în condiții bune la Târgu Jiu, dar nu trebuie să uităm niciodată ce i s-a întâmplat acestui club, cine l-a adus în starea în care este acum și de ce!

Am urmărit propaganda care se face în jurul situației de la Pandurii și este respingător acest amestec al politicului, mai ales când vine tocmai din partea celor care se fac vinovați de situația echipei! Urât! Dezgustător!”,a transmis primarul.

Cei de la club: „Ce amână? Că noi nu plătim”

Cei de la club nu înțeleg la ce se referă primarul când vorbește despre amânare. „Despre ce amânare vorbește, că noi nu plătim. Terenul este al nostru, construit de noi. Noi nu plătim chirie, e un contract de comodat. Ei au grijă de teren cu utilajele noastre. Ar trebui să le cerem bani de chirie pe utilaje?”, a declarat, pentru euroolteniainfo.com, Monalisa Popescu, reprezentantul clubului Pandurii.

Fostul șef al galeriei: Îi fac plângere la DNA

Valeriu Peptenatu, fostul șef la galeriei Pandurilor, a transmis un mesaj foarte dur primarului, la auzul acestei decizii de amânare: „Marcel Laurențiu Romanescu păgubește intenționat în scop electoral și personal bugetul local Târgu Jiu de taxe și impozite locale și face discriminare între firme private sau alte cluburi sportive care plătesc conform HCL Târgu Jiu nr.164 ca să folosească baza sportivă.

Pandurii este un club sportiv de drept privat, nu este de utilitate publică. Are un plan de reorganizare aprobat în Tribunalul Gorj dar nerespectat niciodată, din 2016 octombrie până în prezent,  cu datorii de circa 7,5 milioane de euro la stat. MTS spune clar că noile stadioane realizate de CNI S.A din banii publici se pot închiria sau concesiona în condițiile legii, iar gratuit se pot da pe perioadă determinată celor de utilitate publică, ceea ce Pandurii nu este. Dacă se aprobă această amânare de plată, eu îi fac plângere la DNA primarului.

Pentru că eu nu am voie să nu plătesc la ANAF, sunt obligat! Nu mă interesează pe mine ce înțelegeri ascunse au Romanescu și Condescu, mă interesează că nu poți face discriminare. Au o înțelegere care afectează UAT Târgu Jiu și care păgubește orașul și implicit pe mine, cetățean”, spune Peptenatu.

CNI: Nu suntem implicați în administrare

Reprezentanții CNI spun că municipalitatea Târgu Jiu este cea care decide ce face cu stadionul, cum și cui îl închiriază. „Stadionul a fost predat către primărie și ea se ocupa de administrarea lui. Compania Națională de Investiții nu are nicio implicare în modul de administrare”, ne-a declarat responsabilul cu mass-media al CNI.

Ciprian Florescu, PSD: Nu văd o ieșire pentru club

Candidatul PSD la Primăria Târgu Jiu, Ciprian Florescu, spune că toți consilierii locali social-democrați au votat pentru amânarea plății chiriei. Inițial, consilierii PSD au propus ca această amânare să fie valabilă doar până la sfârșitul acestui an, nu pentru un an întreg. Dar propunerea a fost respinsă, fiind votată varianta primarului. În opinia lui, viitorul clubului nu există. „Nu văd nicio ieșire pentru acest club, sunt niște datorii uriașe, iar instanțele țin echipa în situația în care este. Plus că nu este respectat acel plan de reorganizare. Eu aș lua-o de la zero, cu un proiect nou, curat, chiar dacă într-o ligă inferioară, nici nu mai contează, important e să ai un punct de plecare și să ai o viziune de viitor”.

Salvador Caragea: Stadionul nu e moșia mamei Doina de la Rugi!

Supărat și el pe situația de la club, candidatul ecologiștilor la Primărie, Viorel Salvador Caragea, e de părere că oamenii din oraș și suporterii nu trebuie mințiți și că cei care au devalizat clubul trebuie să plătească. „Domnul Marcel Romanescu face promisiuni ilegale. Stadionul nu este moșia lui mama Doina de la Rugi. Sunt reguli clare, care trebuie respectate. Pandurii e în proces cu Primăria pe niște milioane de euro, iar oamenii nu trebuie mințiți. Consilierii votează fiecare după conștiință… Dar nu poți devaliza un club și banii publici și să nu răspunzi”, a declarat Viorel Caragea.

Articole asemanatoare