vineri, noiembrie 27, 2020
0 C
Craiova

Romania a revenit superb in elita canotajului! Doua medalii de aur la Mondialele de la Sarasota, in Statele Unite!

Echipajul feminin de 8+1 al României a câștigat medalia de aur la Campionatele Mondiale de la Sarasota (SUA), după ce și fetele de la două vâsle categorie ușoară au devenit campioane mondiale!

România a câștigat duminică, la Sarasota, al doilea titlu mondial la canotaj. În proba-regină, 8 plus 1, Ioana Vrânceanu, Viviana Bejinariu, Mihaela Petrila, Denisa Tâlvescu, Mădălina Bereș, Iuliana Popa, Adelina Boguș, Laura Oprea și cârmăcița Daniela Druncea au readus titlul mondial după o pauză de 18 ani!

România cucerise un titlu mondial la 8 plus 1, feminin, la Mondialul din 1999!
A fost confirmarea rezultatelor din acest sezon în care barca României a câștigat titlul european, la Racice (Cehia), dar și concursul de Cupă Mondială de la Lucerna (Elveția), cea mai importantă în canotajul mondial. Canada a câștigat medaliile de argint, iar pe 3 au sosit neo-zeelandezele.

România era cotată cu prima șansă la aurul mondial de la Sarasota (SUA), după rezultatele înregistrate în serii și recalificări.

Am oprit dominatia SUA!

„Tricolorele” au avut cel mai bun timp și au primit astfel culoarul favoritei, cel mai ferit de vânt. Numai că vântul și-a schimbat direcția de la cursă la cursă, iar România a luat startul de pe culoarul 6, după ce cu o cursă înainte, la 8 plus 1 masculin, favoriții plecaseră de pe 1, exact în partea cealaltă!

Americancele nu mai pierdusera o cursă din 2005! Aveau 8 titluri mondiale consecutive. După Rio 2016, au schimbat însă generația. Mai au doar două „veterane”.

Romania a profitat si după 18 ani, România s-a intors pe prima treaptă a podiumului în proba regină a canotajului.

Din pacate, fetele au avut probleme dupa cursa. Viviana Bejinariu, Mădălina Bereș și Iuliana Popa, fetele cele mai tinere din barcă, au primit ingrijiri medicale deoarece li s-a facut rau din cauza efortului depus Intervin câțiva medici.

Aur si la doua vasle categoria usoara

Pe langa superbul success de la 8+1, Romania a mai castigat aur si la doua vasle categoria usoara.

Echipajul Romaniei, format din Ionela-Livia Lehaci si Gianina-Elena Beleaga, a incheiat cursa cu timpul de 6:55.88 minute, obtinand medalia de aur.

Pe podium au mai urcat Noua Zeelanda (6:56.09) si SUA (6:56.38).

3

schimbari s-au făcut în barca României de 8+1 după JO de la Rio 2016. Noutățile sunt Ioana Vrânceanu, Viviana Bejinariu și Denisa Tâlvescu

Ultimele stiri

Klaus Iohannis a avansat în grad zeci de ofițeri MApN, SPP, MAI și STS

Președintele Klaus Iohannis a semnat astăzi o serie de decrete de avansare în grad. Au primit grade...

Florin Barbu, candidat PSD Olt: „Repornim irigațiile!”

Florin Barbu, candidat din partea PSD Olt la Camera Deputaților, vrea să susțină și din postura de parlamentar sistemul de irigații, agricultura...

Adrem angajeaza:

Studii: medii tehnice. Cunoştinţe specifice: • Cunoştinţe privind aparatele de măsurare;• Cunoştinte minime de informatică (IT).

Marius Oprescu, PSD Olt: Guvernul își maschează neputința cu vaccinarea

Preşedintele PSD Olt, Marius Oprescu, consideră campania pentru vaccinarea împotriva COVID-19 drept o încercare a Guvernului de a „acoperi această incapacitate pe...

Ministrul Economiei, atac la distribuitorii de gaze: „Ce au făcut? Nimic!”

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a criticat dur companiile de distribuție de gaze, într-un interviu acordat în urmă cu scurt timp Agenției Agerpres....

More Articles Like This