Breaking News

Publicatie administrata editorial de Cristi Giambasu

Romania, aceasta Sirie a Europei!

Romania incepe sa fie din ce in ce mai depopulata. Peste 5 milioane de romani din cei 22 milioane au ales, dupa intrarea in Uniunea Europeana, sa paraseasca Romania si sa munceasca in strainatate. Iar sansele ca acestia sa se intoarca inapoi sunt infime. Dupa marile pierderi de vieti omenesti pe care tara noastra le-a suferit in primul si al doilea razboi mondial, iar apoi in anii de prigoana comunista, este cea mai grava depopulare a tarii din istorie.

Romanii nu s-au saturat de Romania, ci, chiar daca suna paradoxal, s-au saturat de romani. De romanii care ii conduc, de romanii corupti, de cocalari, de combinagii, de nesimtiti, de toata pleava care a aparut dupa Revolutie si care sufoca tot ce inseamna normalitate si bun simt. A munci cinstit, a reusi in viata prin mijloace corecte bazate pe educatie, valoare si competenta a inceput sa fie din ce in ce mai greu in Romania.

Peste tot sunt combinatii. In invatamant se trag sfori de la numiri de inspectori pana la intrari la facultate sau la medii de 10 acordate unor sefi de promotii la liceu si in facultate, sefi de promotii care au in spate parinti sau rude sus-puse.

In sanatate, tot sistemul este bazat tot pe PCR, Pile Cunostinte Relatii. Si se moare, din pacate, pe baza acestui PCR.

In afaceri, cei care “reusesc” si sunt milionari sunt oamenii de casa ai politicienulor, ai primarilor, ai presedintilor de Consilii Judetene. Ceilalti trebuie doar sa plateasca taxe dupa taxe pentru a subventiona Teleormanul, Vaslui sau Oltul. Si ca totul sa fie complet din punct de vedere al raului, legile fiscale sunt facute in asa fel incat orice antreprenor sa fie prigonit, amendat, umilit la cozi uriase si, in final, transformat intr-un sclav care trebuie sa dea bani.

In fata acestui tablou oribil, romanii care chiar muncesc, cei care sunt educati si cei care vor o viata normala si demna au ales sa plece. Au plecat nu doar cei din sanatate, IT, antreprenorii, ci si meseriasii din constructii, sudorii, ospatarii, cameristele etc. A fost si este un exod incredibil, o fuga in masa de Romania! Pentru ca in Italia, Spania, Marea Britanie, romanii muncitori, talentati si creativi sunt apreciati si respectati exact pentru ceea ce fac si ceea ce reprezinta.

Ce este cel mai grav, este ca toti cei care au plecat reprezentau si reprezinta foarte mult din partea sanatoasa a Romaniei. Este o disparitie in masa a elitelor de la tamplarul si sudorul din constructii pana la geniul din IT sau antreprenorul dedicat afacerii sale.

Raman in Romania din ce in ce mai putini oameni normali si valorosi. Intr-o statistica la nivel mondial, Romania se afla pe locul 2, dupa Siria, la nivelul emigrantilor. Doar ca acolo este un razboi crunt, iar sirienii pleaca pentru a-si salva vietile si familiile.

Din pacate, si in Romania avem un razboi crunt intre cele doua Romanii: cea a oamenilor care chiar muncesc si incearca sa aiba o viata normala si cea a politicienilor, a asistatilor sociali, a combinagiilor si puteti adauga dumneavastra o multime de alte categorii.

Mai avem inca sanse sa facem din Romania o tara in care se mai si vine, nu numai se pleaca. Dar asta ar insemna sa aruncam din décor politicenii care platesc nemunca si fac legi pentru infractori. Sa aruncam la gunoi toate gastile si sistemele care rod ca un vierme invatamantul, sanatatea si mediul de afaceri. Pana o sa realizam toate acestea, Romania va ramane tara cu cei mai multi emigranti din Europa!

Aceasta Sirie a Europei !

Articole asemanatoare

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of