vineri, iunie 14, 2024
17.8 C
Craiova

România câștigă grupa la Campionatul European de Polo din Croația! Victorie dramatică în meciul cu Slovacia, cu o revenire incredibilă pe final!

România continuă să facă spectacol la Campionatul European de Polo din Croația. După două victorii clare, 12-8 cu Olanda și 13-5 cu Slovenia, elevii lui Bogdan Rath au câștigat și ultimul meci, 8-7 cu Slovacia.

Ultima partidă a fost dramatică. După două sferturi echilibrate, slovacii au continuat în forță și finalul de meci i-a găsit cu un avantaj de două goluri: 7-5. Românii au avut însă un finish extraordinar și au marcat de 3 ori, obținând a treia victorie din tot atâtea meciuri și câștigând clar grupa D.

România va juca un baraj pentru calificarea în sferturile de finală cu Georgia, joi, 11 ianuarie, de la ora 18.00, ora României. Dacă vor câștiga și în fața Georgiei, tricolorii vor întâlni Spania în sferturile de finală.

România – Slovacia 8-7

Au marcat pentru România: Fulea 4 goluri, Georgescu 2, Proteasa și Țepeluș.

Au marcat pentru Slovacia: Balaz 2, Marek Tkac 2, Maros Tkac, Caraj și Tisaj.

Clasament Grupa D:

  1. România 9 puncte
  2. Olanda 3 p
  3. Slovacia 3 p
  4. Slovenia 0 p

La ultima participare la un Campionat European, România s-a clasat pe locul 10. La actuala ediție, obiectivul este clasarea în primele 8 echipe, poziție care ar permite calificarea la Campionatul Mondial.

Autor: Ion Ghermănescu

Foto: as.ro

Ultimele stiri

(VIDEO) A fost prăpăd aseară în Craiova! Străzi inundate și copaci căzuți după furtuna care a lovit orașul

A fost prăpăd aseară în Craiova! Ploaia și furtuna au făcut ravagii pe străzile orașului. Canalizarea nu a făcut...

Mai multe articole din aceeasi categorie