marți, august 9, 2022
34.5 C
Craiova

România trădată. Da, chiar așa!

Autor: Tudor ARTENIE

M-am ferit cât am putut de acest titlu: România trădată! Am căutat variante de titlu în care să folosesc cuvinte mai blânde. Dar oricât ai încerca să întorci din cuvinte realitatea, ea rămâne aceeași. Ca o apăsătoare condamnare. Logică. România este o pradă pentru hienele din fruntea ei. O prostituată de care profită o gașcă de violatori care s-au cocoțat în fruntea statului și se poartă de parcă ar fi stăpânii unui bordel.

România e o victimă, nu mai e o țară.

Jocul politic nu e doar grețos, e criminal. Clasa politică, în ansamblul ei, nu doar Puterea, țopăie cu bocancii pe trupul tot mai sângerând al frumoasei noastre țări. Credeți că e prea mult ce scriu eu aici? Sau că nu există vinovății colective? Haideți să vedem cum stau lucrurile cu adevărat.

Pandemia face ravagii, sărăcia crește de la o zi la alta.

Nu mai spun care este numărul cazurilor noi din fiecare zi. Nici numărul românilor infectați, nici numărul deceselor. Le știm. Dar întreb ce a făcut statul pentru a opri pandemia? Pentru a ajuta oamenii? Unde sunt paturile noi de la ATI? Unde sunt medicamentele antivirale? Ce au făcut autoritățile? Țări vecine anunță că ne preiau pacienți și tot aceste țări ne dau medicamentele antivirale pe care guvernul ăsta nu le-a cumpărat. Ai noștri? Nițică propagandă pentru vaccinare, dar nu prea multă, că e efortul mare…

Am trecut de valurile 1, 2 și 3 ale pandemiei și ne-am trezit în curul gol în fața celui de-al 4-lea val pentru că nu s-a obosit nimeni să cumpere cele necesare.

Președintele joacă golf și citește cu dificultate fraze de lemn de pe un prompter. Liberalii care l-au produs urinează pe mormintele Brătienilor și fac congrese pentru alegerea ca președinte a individului care a atacat moneda românească atunci când lucra la o bancă. Semidocții adunați în jurul acestui premier falimentar fac gargară la televizor și spun numai prostii.

Figurantul de la finanțe ne anunță că nu e corect ca oamenii să plătească procente din venituri pentru sănătate. Așa e, matematic nu dă bine, dar pentru unul crescut la țâța unei mari companii energetice de stat e neclar principiul european al solidarității din domeniul sănătății. Istoria Europei moderne și a politicilor publice din sănătate nu există pentru acest personaj slab alfabetizat.

Progresiștii au vână pe Facebook și urinează și ei cu dispreț pe România celor știrbi și flămânzi. Că doar sunt două Românii, nu-i așa?

De ce? Pentru că pot și pentru că nu au avut niciodată nici caracter, nici știința guvernării, așa cum au clamat și ei, și cei care i-au pupat cu disperare în cur. Orgoliul devine instrument de lucru doar în mâna proștilor. Uitați-vă la caraghiosul care conduce comisia de cultură a Camerei Deputaților și veți înțelege valoarea acestor gogomani bolnavi de ei înșiși.

Opoziția? Care opoziție?

Aia care prin gura falsului profet de la Cluj-Napoca spune că social-democrații nu vor la guvernare pentru că se vor eroda și nu vor mai câștiga alegerile în 2024? Aia cu cioace și „ciolaci”? Ciolac înseamnă ciung sau schilod, pentru cine nu știe. Nu, nu atac pe nimeni la persoană, dar opoziția social-democrată e un caraghioslâc plimbat tot pe la televiziuni de agramatul din fruntea partidului. Să refuzi guvernarea când România e în criză profundă nu e doar lașitate. E o trădare venită din interes electoral, pentru că, nu-i așa?, scopul politicienilor nu e să facă ceva pentru țară, ci pentru ei.

AUR nu merită menționat. Priviți la sesiunile video pe care le face pe Facebook pițifelnicul din fruntea acestei alianțe caraghioase. Și vă lămuriți singuri.

Uitați-vă la voi, la portofele, la facturile de la energie, la pompa de benzină, la prețul pâinii.

Și mai uitați-vă la proprietarii de drept ai acestei țări care încă se numește România. Dacă nu știați, aflați că peste 75% din terenul arabil aparține unor străini. De ce? Pentru că guvernele țării au permis vânzarea. Numărați fabricile românești. Vă ajung degetele de la mâini. Faceți inventarul autostrăzilor și vedeți cine le construiește. Nu firmele românești. Vedeți marile contracte de consultanță. Vedeți lipsa de investiții din energie. Vedeți proprietarii magazinelor mari, medii și mici. Lista e atât de lungă…

De ce suntem săraci? Pentru că România nu mai aparține românilor. O șleahtă de șarlatani cu creiere care încap într-o cutie de chibrituri au atârnat-o de gard ca să vină câinii Europei și să ridice piciorul din spate pe ea. Poporul român? Dacă nu pupă dosul fanarioților de la putere, e bun doar de cules sparanghel prin occident.

Abandonul misiunii nobile de a-ți servi țara se numește trădare. Nu există alt cuvânt.

Ultimele stiri

Ministerul Sănătăţii: Peste 9.800 de cazuri noi de COVID-19; rata de infectare în Capitală – 9,62

Un număr de 9.864 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de...

Mai multe articole din aceeasi categorie