Romania va gazdui, pe 9 mai, cea mai importanta intalnire a sefilor de stat si de guvern din UE! Summitul de la Sibiu implica masuri de securitate fara precedent!

Romania va gazdui pe 9 mai, la Sibiu, cea mai importanta intalnire a sefilor de stat din Uniunea Europeana in acest an. Tara noastra organizeaza acest summit in contextul exercitării Președinției Consiliului Uniunii Europene. Vor fi prezenti, printre altii, cancelarul german Angela Merkel, presedintele francez Emmanel Macron si premierul britanic, Thereza May.

Evenimentul se va desfășura în clădirea Primăriei Municipiului Sibiu.

Summit-ul informal va fi găzduit de Klaus Werner Iohannis, președintele României, statul care deține în prezent Președinția Consiliului Uniunii Europene. Președintele Consiliului European, Donald Tusk, va prezida reuniunea.

La Summitul informal de la Sibiu vor participa, pe langa sefii de stat sau de guvern din statele membre UE, si Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, și Președintele Parlamentului European, Antonio Tajani.

PROGRAM SUMMIT:

Joi, 9 mai 2019 – Sibiu

11.45 – 12.30  Doorstep – Sosirea șefilor de stat sau de guvern

Locație – Piața Mare

11.45 – 12.30  Handshake – Primirea de către președintele României, Klaus Werner Iohannis, a șefilor de stat sau de guvern

Locație – Primăria Municipiului Sibiu

12.30               Tour-de-table – Sesiunea plenară a șefilor de stat sau de guvern

Locație – Primăria Municipiului Sibiu

13.15               Fotografie de familie

Locație – Piața Mare

13.30               Dejun de lucru al șefilor de stat sau de guvern din Uniunea Europeană

18.00               Conferință de presă

Participă:

  • Președintele României, Klaus Werner Iohannis
  • Președintele Consiliului European, Donald Tusk
  • Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker
  • Traducere simultană: română, engleză, franceză

Locație – Piața Mică – Sala de conferințe a Președinției

Masuri de securitate fara precedent in Romania!

Comitetul Interministerial pentru Securitate „ROMÂNIA–UE 2019” a anunțat astăzi că s-a stabilit ca dispozitivele MApN, MAI, SRI, STS, SIE și SPP, care vor asigura securitatea şefilor de stat şi de guvern, precum şi a oficialilor europeni, prezenți la summit-ul de la Sibiu din data de 9 mai, să fie instalate gradual, începând de mâine, 6 mai a.c., ora 17.00. ”Decizia a fost luată pentru ca activitățile cotidiene ale comunității să decurgă normal”, se arată într-un comunicat remis de Comitetul Interministerial pentru Securitate „ROMÂNIA–UE 2019”. Masurile sunt fara precedent in Romania.

Cetățenii vor avea acces pietonal parțial, în ziua summit-ului în Piața Mare, după ce vor fi verificați în filtrele de securitate amplasate în zonă. Măsurile au fost astfel dimensionate încât să permită păstrarea unui climat de securitate normal și necesar pentru importanța și amploarea unui astfel de eveniment.

Articole asemanatoare

Lasa un comentariu