Breaking News

Publicatie administrata editorial de Cristi Giambasu

Romania vrea autostrazi! #sieu!, cea mai populara campanie de dupa Revolutie! Dragnea critica initiativa, iar Iohannis se alatura miscarii! Mii de romani au protestat timp de 15 minute pentru lipsa autostrazilor!

În prezența a peste o mie de persoane, la câțiva kilometri de Suceava a fost inaugurat astăzi, simbolic, primul și singurul metru de autostradă din Moldova, construit de antreprenorul Ștefan Mandachi. “Eu n-am trăit niciodată un asemenea moment de solidaritate. Avem o șansă unică să restartăm România”, li s-a adresat Mandachi oamenilor. “Eu vreau autostradă, eu vreau o Românie unită”, a strigat suceveanul, răspunsul mulțimii fiind: “Șî eu”. Mii de oameni din toată țara s-au alăturat inițiativei, iar de la ora 15.00 au oprit lucrul preț de 15 minute. Au fost proteste pentru construirea de autostrăzi în Capitală, în Piața Universității și Piața Victoriei, la Iași, Sibiu sau Cluj.

Șeful PSD, Liviu Dragnea, i-a atacat pe românii care sprijină protestul #șîeu, acuzându-l și pe președintele Iohannis că este în spatele mișcării.

El s-a referit la omul de afaceri Ștefan Mandachi și la protestatari drept „circari conduși de leneși”: „Niște șmecheri, care vezi doamne fac ei un metru de autostradă, la ora 12 au început lucrul de autostradă în Moldova, real. Ei fac circ. Noi facem autostrăzi. Ei țipă. Noi dezvoltăm România”,  a spus Dragnea. 

„Totul este circ. Rămâne la forța noastră să spunem românilor adevărul. Nu vă cer să mințiți, să manipulați, ci să fiți aceiași români curajoși. Să spuneți oamenilor ce se întâmplă, altfel îi lăsați pe acesști circari conduși de leneși, nu mai știu cum să-i spun lui Iohannis, ca să nu se supere, dar și ca să te superi trebuie efort…”, a  declarat Dragnea. De remarcat, ca au fost multi membri PSD care s-au alaturat protestului. De la ministrul finantelor, Orlando Teodorovici, pana la primari si consilieri locali.

Zeci de firme, primării, echipe sportive, personalităţi, sindicate şi persoane fizice au participat la protestul ”România vrea autostrăzi” şi au întrerupt activitatea timp de 15 minute, vineri, la ora 15.00.

Omul de afaceri sucevean Ştefan Mandachi, deținătorul unui lanț de magazine de tip fast-food, este inițiatorul protestului și a construit primul și singurul metru de autostradă din Moldova. Într-un clip video, afaceristul sucevean a indemnat la un protest de solidaritate de 15 minute pe data de 15 martie la ora 15. Mii de romani au raspuns acestui apel, inclusiv presedintele Iohannis.

„În legătură cu protestul care se desfășoară azi, la ora 15.00, un protest pentru autostrăzi, vreau să știe protestatarii că sunt alături de ei #șîeu”, a spus șeful statului la finalul unei declarații de presă pe tema bugetului pe 2019.

Echipa Pandurii Târgu Jiu a protestat 15 minute pe Autostrada Soarelui. În drum spre Constanța pentru meciul cu Farul.

Si la Craiova, si la Targu Jiu, sute de olteni s-au alaturat protestului.

Articole asemanatoare

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of